Pengikut Setia

Tuesday, 20 March 2012

Alhamdulillah .. Rezeki 2012



Hadiah Ulangtahun Perkahwinan yang ke-3 (13.03.2012) dan hadiah Harijadi Alif yg Ke-2 (15.03.2012)
Syukur Alhamdulillah :)) *sbnrnya dibuat pada hari 4 setelah lewat period*


Yer.. saya telah termengandung sekali lagi.. Hihi.. Syukur Alhamdulillah..
Terus terang sy katakan.. utk yang kali ini mmg saya merancang utk conceived.
Saya merajinkan diri kumpul segala data kitaran haid saya
Semua itu utk mengetahui bila masa subur saya,
Dan waktu bila masa paling tepat utk saya bersama.
Cara ini jugalah yg saya buat sewaktu saya hamil Alif dulu..
Dan ternyata ianya berhasil.. Alhamdulillah..

Pada mulanya, saya berfikir utk membuat test sebaik sahaja next period sy berlalu.
Sepatutnya sy akak dapat next period sy pada 20hb March.. iaitu esok..
Tp ntah kenapa sy  merasa yg diri saya nie ade benda yang tak kena sejak2 kebelakangan ini..
Beberapa simptom2 yang saya perasan adalah:-

  • Muka saya jadi kasar, berjerawat.. tidak licin tidak gebu lagi.. :(
  • Saya kerap kencing walaupun  sy kurang minum air,
  • Saya kerap merasa lapar,
  • Sesekali sy merasa pening memusing2..
  • Kerap sakit pinggang dan sakit belakang.
  • Dan yang paling obvious, payudara saya sakit dan menegang selama hampir 2 minggu.
  • Dan beberapa kali mengalami kram perut
  • Sy merasa seperti senggugut.cuma kali ini ia lebih fokus pada bahagian ari-ari sy.
  • Tidur malam tak selesa sebab tubuh terasa panas berpeluh-peluh.

Dan disebabkan tanda2 itulah membuatkan saya nekad utk membuat test walaupun tarikh next period sy belum lepas (awal sehari jer pun )..

Dah seperti yang sy dah jangka dan syak.. ianya adalah Positif.. Syukur alhamdulillah kehadrat Ilahi kerana memakbulkan doa sy.. dan mendengar permintaan sy..

Saya harap kandungan kali ini lebih kuat dan sihat dari yg sblmnya.. dan semoga dipermudahkan hingga ke penghujung due.. InsyaAllah..

*impian saya utk 2nd baby nie, semoga sy dapat deliver baby secara normal... dan sy sgt3 berharap yg saya dpt BF anak sy seberapa lama yang boleh..InsyaAllah.. kawan2,doakan sy ok.. :))


** note to my beloved Son, Alif Rayyan Rafiqi,
this is hadiah for u,sayang.. ibu harap awak akan menjadi seorang abang yang baik,
yg sayangkan adik-adik, yang bleyh menjaga dan melindungi adik awak bila dah besar nnt yer..
wlupun nnt dah ade baby .. ibu tetap sayang awak dunia akhirat..:)

14 comments:

  1. alhamdulillah......

    semoga murah rezeki selalu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..congrats jue..take care..

    ReplyDelete
  3. tahniah mek (walopon dah wish kat twitter tadi)....

    ReplyDelete
  4. sebaknyaaaaaaaaaaaa beb!
    btw congrats
    semoga dipermudahkan semuanya hingga ke akhirnya
    :))

    ReplyDelete
  5. congrats jue. tunggu berita dr aku pulak yer hehehe

    ReplyDelete
  6. Thanx for the congrats wish yer all my dearies.. Terharu sgt dgn ucapan2 gembira kalian.. Smoga kalian semua dirahmati Allah selalu hendaknya.. :))

    ReplyDelete
  7. Tahniah dear... pas baton ni..=p

    ReplyDelete
  8. tahniah lagi jue.. harap2 lepas ni berita daripada Hany lak.. amin

    ReplyDelete
  9. dulu masa nurul test pun mcm ni blur2 tpi ada line bila pi klinik doc sahkan pregnant 5 minggu. congrats Jue

    ReplyDelete
  10. congrats jue...take care *hugs*

    ReplyDelete