Pengikut Setia

Wednesday, 5 October 2011

Sesekali Membebel..

Arini aku nak cerita ttg satu tajuk yg menjadi topik hangat ..yg kami pakat-pakat duk bincangkan sampai gelak guling-guling dlm UB td.. bunyiknye macam agak serius.. tp kelakar pun ade juga bagi aku.. ada seorang blogger(namanya dirahsiakan) telah bertanyakan pada kawan blogger-blogger yg lain .. meminta pendapat dan pandangan dari kawan-kawan ttg blognye yg satu itu dengan seikhlas hati.. maka terkeluarlah pelbagai pendapat dan pandangan-pandangan ikhlas dari kawan2 semua.. termasuklah jugak lah dengan aku (namaku pun terpaksa dirahsiakan .. (: )..

Ok, ini pendapat ikhlas aku yer .. aku rasa.. blog ko ni kategori ok-ok jer.. ade masenya. cerita-cerita dalam entry ko ok-ok jer.. dan adakalanya agak membosankan juge ( kalo bagi aku, sumenye pun akan jadi bosan hahaha..buta perut punye blogger).. entry-entry poyo pun ade jugak terselit sekali sekala ;p *sorry ye geng* ..kekadang tdetik dalam ati aku cam, "eyh ko ni cite ape nie..?? ape ko merapu ni minah?? eyh benda camni pun ko nak cite ker..?? eyh ko dah takde modal ekk?? "" eyh itu pun ko nak tayang2 ke.. macamlah ko sorang je yg ade benda tu ekk??"..dan macam2 lagik..

Tapi kan kawan-kawan.. aku tak hairan sgt.. sbb apa yg ada dalam belog kawan aku tue.. sebenarnya kekadang berlaku juga dalam belog aku.. belog aku pun kekadang (selalu sbnrnya) membosankan jugak.. poyo pun ye jugak.. cam nk show off pun ade jugak.. mcm lah aku sorang je ade anak dompot.. cam aku sorang je ade laki montel.. cam aku sorang je bleyh nampak selim lepas diet hampir setengah mati.. dan cam aku sorang je la bleyh goreng telur bistik.. ko ade?? :p .. nk cerita macam aku sorang aje la boleh wat sume tue.. kan kan.. tp sebenarnya.. benda tu kadang-kadang kite sendiri xsedar pun org suke bace ke tak..? org nak taw ke tak..?? kite bukannya leyh bace isi hati org.. kan?.. kalo bagi pihak aku .. aku malas nak amik port sgt, yg aku tahu.. aku cerita apa yg aku rasa aku nak cerita dan juga boleh dicerita.. org nk pikir ape ... itu terpulang.. sape la kite nak paksa org baca cerita-cerita kita.. ye dok??.. kalo tak suka.. takyah la baca.. kan.. aku sdiri pun.. mana2 blog yg aku rase agak annoyink.. mmg aku jarang jenguk.. tp dalam jarang2 tu pun sesekali mesti jenguk jugakkan.. yg penting ade jer jenguk.. 

Cam kawan aku yg sorang nie.. dalam belog die mmg dah cam album gambar aku tgk.. ari2 ade jelah tepek muka die.. dalam macam-macam gaya..hari2 aku g blog die.. tgk muka die same je pun.. xde pun bertukar jadi Maya Karin ke, jadi Nasha Aziz ke..kan?? tp, kalo dah itu mmg hobi die.. lantak die lah die nak wat ape kat blog die.. kan.. nak nampak cam annoyink ke.. nak rase die perasan cun ker.. biorkan aje die.. bukan luak ape2 pun.. janji die jujur nak bercerita.. takde nak sorok ape2.. or tipu ape2.. ye dok..cam aku sdiri.. aku mmg ske cerita je ikut suka ati aku.. aku tak kesah pun org nak datang bace ke tak..sebab blog nie dah jadik cam diari utk aku.. tempat bercerita benda2 yg dirasakan boleh diceritakan.. ttg anak, ttg diri.. tentang keluarga.. ttg apa saja.. tp bukanlah 100% aku nak share pada semua.. ade jugak lah yg aku dh tapis-tapis dan simpan utk diri sdiri.. aku menulis nie bukannya utk org lain..tp utk diri sdiri.. kalo ade yg sudi nk datang baca.. syukur alhamdulillah.. kalo xde pun tak ape.. aku bukannya gile glemer.. nk wat entry2 yg nak tarik perhatian org.. nak femes free2 ke ape ke.. kan?.. tak femes pun x apelah .. bukan leyh dibawak ke kubur pun..  (:

Selain daripada bercerita ttg mcm2 tajuk dalam belog nie.. aku juga menggunakan blog nie as a medium utk aku menambahkan kawan-kawan.. tak kire la dgn sesama blogger ke.. or dengan org2 yg bukan blogger tp jd silent reader ke.. or sape2 je lah yg ikhlas nak jadi kawan..Sekurang2nya, dgn adenya blog nie,, dorang leyh tau ttg kehidupan aku sdikit sbanyak.. nnt kalo2 ade rezeki .. leyh la jumpa2.. leyh la sembang2.. berkongsi2 cerita.. xdelah jadi macam manusia yg sombong.. mengharapkan org kenal kita tapi kite tak kenal org.. last2 bile jumpa dah jadi blur.. tak taw nak cita ape.. sbb org lain je duk amik taw pasal kite.. kite tak amik taw pasal org.. disitulah hikmat rajin BW .. tujuan : utk mengenali tuanpunya blog melalui entry2nya.. sblm berjumpa secara in person.. like dapat jawapan sebelum exam bermula la.. kan lebih memudahkan kehidupan.. yg penting kite jujur dalam bercerita.. bukan menokok tambah, menipu,  mereka-reka cerita dan mengadakan benda yg tak ada. kang kalo dah dpt jumpa depan mata.. org tanye2 ,kite dh tak bleyh nak jawab.. or ape yg dah di ceritakan tak same sepeti ape yg realitinya.. tak ke kantoi..?? betul tak..?? 

Jadi blogger nie kene jujur.. jgn asik nak up cite best2 je.. padahal none ado.. kalo kite jujur bercerita tp ade org rase cam annoyink.. lelama org leyh terima jugak.. better daripada buat cerita best2.. tp byknye tokok tambah.. banyak unsur2 menipu.. lame2 kantoi jugak.. so.. korang pilih la.. korang nk dikenali kerana kejujuran korang kah.. or korang nak dikenali kerana cerita-cerita dongeng korang..?? cer pilih .. cer pilih..


4 comments:

  1. Nak ikut kate orang. Apa Pun tak boleh. Sigh~

    ReplyDelete
  2. Betul2..sokong 150%..tp tetiba fikir jap blog aku annoying x?hahaha..

    ReplyDelete