Pengikut Setia

Sunday, 15 August 2010

Dasar..

cite nie sbnr mmg malas aku nak cite.. tp klo tak share dgn korang.. nak pendam sorang2.. macam tak best plak.. so aku rase baek aku cite.. nie kisah yg buat aku panas ati pada malam jumaat yg lepas.. bukan panas ati dgn laki aku ..ok!!.. tp dgn manusia yg tak gune otak..yg bodo sombong.. yg very the village.. huh!!.. kisahnya bermula macam nie..

malam jumaat yg lepas aku telah bertolak pulang ke kampung(kelate) dgn menaiki bas SANI Ekspress.. bas aku gerak dari Hentian Putra kul 10mlm.. wlupun kat tiket bas tue tertera 9.30mlm.. beselah.. manusia pun tak mampu menepati janji..inikan bas.. ahaha~~.. kisah panas ati aku nie bermula bile aku naik je bas SANI tue.. bukannya aku panas dgn bas or dreber bas... tp dgn penumpang bas yg duduk kat kusi depan seat aku.. mase mule naik tue pun aku dah mula panas.. mane tak nye.. selamba batak die jer jatuhkan seat die kebelakang.. dah macam katil kat umah.. aku n mak aku nak masuk duduk pun xde ruang.. so aku tego lah si suami(mereka suami isteri bersama 2 org anak kecil).. "cik.. saya nak masuk.. tolong naikkan kerusi".. die jawab" eyh..tak muat ke..??" bangang btol..dgn ruang sempit camtu.. usah kate aku.. lipas pun lum tentu muat nak lalu.. pastu die pun naik kan kusi tue.. so dapat lah aku duduk..

ingatkan dapat lah duduk dgn selesa smpi ke destinasi..tp dalam perjalanan.. si suami tidak duduk di tempat beliau.. beliau duk kat kusi berdekatan dgn dreber..yg tinggal hanya si isteri(sambil memangku bayi berusia lingkungan 8 bulan) dan anak beliau yg berusia dalam lingkungan 2 tahun.. duk bersandar di kusi si ayah.. tak lama lepas tue.. si ayah ternampak ah anak beliau yg 2 tahun tue dah terlentok tido.. cepat2 si ayah datang memperbetulkan kedudukan anaknya yg sdg lena tido.. betapa kasihnya sorang ayah terhadap anaknya .. di baringkan seat beliau ke belakang sebaring-baringnya .. nak bagi anaknya selesa tido.. tapi.. die tak sedar yg perbuatannya itu telah membuat penumpang dibelakang beliau tidak selesa.. penumpang dibelakang itu adalah my mom.. yg sedang memangku my hero yg sedang lena tido.. wtf.. die nak anak die tido selesa smpi anak & mak aku terhimpit kat blakang.. pale otak die.. aku pun terus sound baik2.. "encik.. bleh naik kan kusi sket tak.. mak sy tak selesa tersepit nie.. nak gerak pun tak leh".. dgn selamba si ayah tadi menjawab " anak saya nak tido nie.. nanti tengkuk die sakit.." mmg pale otak die.. aku pun jawab balik.. " abes.. anak saya tersepit nie ape cite.. tgk la belakang same encik..".. die pun membalas balik.. " saya bayar tiket la cik".. wtf.. abeh ko ingat aku naik bas nie free ke.. aku bayar jugak la!!.. aku pun jawab balik.. " sy pun bayar jugak la.. tp xde lah smpi nyusahkan org.. ".. aku dah mula nak cakap kurang ajar.. geram la weiii.. tp mamat tue tetap berkeras dgn keadaan camtu.. aku pun terus amik anak aku.. & terus membebel kat belakang wife mamat bodo tue.. aku dah tak pikir ape dah.. sakit lak ati aku.. selamba je aku cakap " camni ke adab org kelantan.. wat malu org kelantan jer.. macam tak penah naik bas.. nak duk sedap2 .. duk kat umah la.. or nek kete sdiri.. nyusahkan org betol.. dasar org kampung yg takde otak.. huh!!!".. n then aku terus naikkan kusi mamat tue.. and then tahan dengan lutut supaya die takleh turun kan balik kusi tue.. padan muke ko.. aku cakap baek2.. ko nak sgt bertekak..mmg ko silap org la.. :(

( aku malas nak menaip lagik.. ati aku panas..xde mud.. )

1 comment:

  1. betul2...sirah pun ade la terkena dgn org yang mcm ni...xde rasa nk minta maaf lgsg...org tu pun org same negeri dgn sirah...nasib baik anak sulung dia baik..

    ReplyDelete