Pengikut Setia

Monday, 9 August 2010

Anak Teruna Aku..

Lagik 6 hari genap usia Alif 5 bulan.. terasa cepat sungguh mase berlalu.. macam baru semalam jer melahirkan si comel ini.. tak sedar mase berlalu begitu pantas..

(Layan Gambar Alif dulu yer)


so far, aku dapat lihat Alif membesar dgn sempurna, sihat dan aktif.. wlupun Alif dilahirkan tidak cukup bulan(34++Weeks).. tp alhamdulillah.. dalam tempoh hampir 5 bulan nie.. Alif sihat wal'afiat tanpa sebarang masalah kesihatan..dari seberat 2.3kg(mase lahir) sehinggalah masa dia 4 bulan,berat Alif dah mencecah 7.1kg.. (berat utk 5 bulan belum diketahui tunggu 17hb nie).. Amin..


Now Alif dah pandai macam-macam.. membebel nombor satu.. dah pandai nak agah-agah org.. & yang paling sama dgn pangai aku ialah.. Alif murah dgn senyuman.. selain dari tue, mungkin same dgn baby seusia Alif juga.. Alif kini dah pandai meniarap sdiri.. maybe sbb tulang2 badannya dah keras.. kalo bagi die berdiri.. tak penah reti duk diam.. terkinja2..

skang nie Alif mmg sgt senang utk diuruskan.. die dah pandai bagi signal kalo die lapar, pampers penuh & nak tido.. as example.. kalo nak menyusu.. die akan mula isap jari2 die.. kalo mengantuk.. dia akan gosok2 mate die.. & kalo die berak.. die mesti menjerit-jerit mintak org cucikan.. nak tido pun senang.. adakalanya terdengar die macam mendodoikan tidonya sdiri.. matenya dah pejam.. tp mulut die masih lagik berbunyik.. nak menyusu pun dah pandai pegang botol sdiri.. cume kene perhatikan jugak.. sbb kadang2 die minum susu smpi tertido.. n botol pun terlepas sdiri ..


Selain drpd tue.. Alif jugak suke bergambar.. kalo disuakan camera or hp ke arah die.. die mesti pandang.. macam dah ready jer utk diambil gambar die.. (ikut pangai ibu die nie la).. & paling die ske.. menjerit2 .. suke sgt jual suara die .. die dah pandai nak main sorang.. & dah mula kenal org.. die dah cam ibu & ayah die.. nampak jer ibu & ayah die or org2 yg die kenal.. mesti die sengih2..
alahai anak ibu..

(minggu depan.. Alif akan dicucuk utk 5 bulan punya dos.. harap2 Alif kuat menahan suntikan tue.. & tak demam selepas di suntik.. :) )

4 comments:

  1. senang hati tgk anak membesar dgn sihat kan. Aliff sgt tough! suke tgk pipi dia. hehe

    ReplyDelete
  2. kakal lagik lah tembam.. jue tgk die pun geram.. hihih... tp tu la.. mmg sonok sgt tgk anak kite membesar dgn sihat.. pp Alif tu .. byk ikut pp ibu die.. hihi.. ppp pau.. ahaha~

    ReplyDelete
  3. t0mei2...nnt aunty ana jd nanny aliff lg ek...?!hik3

    ReplyDelete
  4. tomei2...kejap je..nnt aunty ana jage die lg ea...?!

    ReplyDelete