Pengikut Setia

Wednesday, 10 March 2010

34 weeks oredi ..

Yeay....arini dah cukup 34 minggu aku bawak perut ku yg semakin memboyot nie .. itupun kalo mengikut perkiraan asal aku la .. tp kalo ikut perkiraan doctor pakar aritu .. arini aku dah 36 weeks ++ .. tp aku nak jugak ikut perkiraan aku sdiri .. senang kan .. takdelah terasa macam sudah tiba masenya utk bersalin .. tp kalo baby nak terkeluar awal pun takde hal .. sbb dah mmg sah2 kiraan aku tak tepat .. sbb aku sdiri tak hengat bile last 1st day aku peyed .. so nanti bile terasa baby dah nak terkeluar jer .. aku teran aje le .. tarikh last aku akan menyerahkan diri di labour room (kalo tak sakit2 jugak la) ialah pada 21/04/2010 .. wlupun doctor bagi tarikh 08/04/2010 .. ade aku kisah .. hihihi .. instinct aku mengatakan bahawa tarikh aku lebih tepat ..( degil sungguh ibu si Alif nie kan..huhuhu) ..

Sejak dah 34 weeks .. perut aku nie terasa makin ringan le plak .. cume bile tido malam .. kan main payah lg nak lelap .. asik diganggu mimpi2 yg meresahkan aku jer .. tp aku tak kisah .. mimpi kan mainan tido .. ape ade hal .. pastu skang nie dah semakin kerap terkucil .. org tua2 kate sbb baby berambut lebat .. agaknye la kan .. manela aku taw btol ke tidak .. :) .. pastu kerap sakit pinggang .. sakit montot & paling ketara susah nak lawas buang air besar .. kenapa ekk?? cian kat aku taw .. penat bertapa lame2 .. tp mission still not accomplish .. huhuhu .. sabar je lah ..

Nampaknye ade lagik 4-6 minggu utk smpi ke due date .. rase semakin tak sabar dibuatnye .. nak kate tak takot .. tipu la kan .. cume takot tak takot .. benda nie tetap kene hadap gak kan ..dah takleh nak lari or nak tukar perut nie ke perut laki aku .. or dgn sape2 ke .. sakit tak sakit .. aku malas nak pikir .. yg penting aku selamat melahirkan baby .. & baby aku pun sihat dan sempurna sifat semasa di lahirkan .. itu je yg penting bagi aku .. :)

Kepada kawan2 ku semua .. doakan lah semoga segalanya dipermudahkan .. dan aku jugak mendoakan agar .. semua bakal2 ibu yg tgh menanti kelahiran baby masing2 .. pun selamat melahirkan .. dan dipermudahkan jugak segala-galanya .. Aminn ...

4 comments:

  1. cehhh.. mana leh tukar2 perut. kejap nye masa berlalu ye =)

    ReplyDelete
  2. semoga selamat...
    dah nak bersalin mmg kerap buang air kecik.tu antara tanda2 lah tu

    ReplyDelete
  3. ::Akiss::
    kalo bleh tukar .. adakah anda sanggup ..?? muahahaha..

    ::Syima::
    aku pun rase cenggitu gak .. dah tak sabar dah nie..hihih

    ReplyDelete
  4. all the best jue! betul, nak tak nak kena hadap juga sakit tu kan.. harap2 dipermudahkan.. amin

    ReplyDelete