Pengikut Setia

Monday, 8 February 2010

Lain sgt ke muka aku..??

Ni kisah pagi td...terserempak dgn dak opis..tp berlainan department..leh plak die wat dek je ngan aku..macam tak kenal lak kan..rase nak bagi siku je kat dia..huhuhu.padahal dulu bukan main ramah kalo jumpe aku..arini wat dek lak..ekceli sejak aku mengandung mmg aku jarang jumpe die..n kebetulan pagi tadi terserempak kat cafe..smpi 3 kali die toleh kat aku..last2 die leh kata...

"la..hang ke..awat lain gile muka hang tem ngandung nie..berubah abess...lansung aku tak cam.."

aku pun sengih je la..aku malas nak jawab panjang2..sbb aku mmg takde jawapan utk itu..n die bukanlah org pertama yg tego macam tu..dah ramai dah..n aku rase cam dah lali..tp persoalannya..lain sgt ke muka aku skang ni..???dah tak macam muka aku lansung ke..??ape yg lainnye...??hishhhh pelik...pelik..kalo perut lain tu aku leh terima la..tp muka aku..ape kessss...


ni mase baru2 kawen yg nie mase preggy 4 month++

mase nie preggy 5-6 month ni mase dah 7 bulan

ni latest..mase masuk 8 bulan..

cube korang tilik2..ade beza sgt ker...aku tgk same je..cume semakin tembam.. n betul kate laki aku..idung aku dah kembang cam buah jambu air..hihihi..tu je la yg aku nampak..lain2 korang nilai2 la sdiri tang mane yg berubah abes sgt tu..aku pun tak paham..

10 comments:

  1. mmg hidung makin kembang(jgn marah)sy pown cam tu gak..pastu mata makin sepet..

    ReplyDelete
  2. hahaha..mate akak mmg kalo tak ngandung pun mmg sepet...cume idung je..dah jangkit dgn idung husband..hihihi..xpelah..lepas beranak nanti..ok balik la harapnye..hihi

    ReplyDelete
  3. berubah lah....makin tembam bum bum...!!
    same je mcm kwn aku.aku ckp mcm kene pam dgn tayar basikal.tp pas bersalin, kuranng dlm 50% dari asal.hehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha..yg penting .. tembam dan kiut..btol tak syima??..hihih.xde la berubah cam sofea jane pun..kikikiki..

    ReplyDelete
  5. lepas tgk gambar ko kat FB aku sbnarnya ilang rasa nak pregnant..

    lepas ni mungkin amek anak angkat je..

    muka ko bengkak... aku takut... kaki ko tak bengkak sekali ke??

    ReplyDelete
  6. hehe nmpk jelas makin tembam la..berat jue naik bape ek total? saje tny.. saya nk dkt 10kg da..bru 5bln :(

    ReplyDelete
  7. ::Syima Kamal::
    mmg pun ..muka aku bengkak dah skang nie..kaki aku skang dah tak bengkak..mase 7 bulan aritu bengkak la..tinggal lagik sebulan lebey je kan..tu pun skang aku dah standby to deliver bile2 jer..sbb kene hypertension..ko jgn syima..nanti ko dah kawen..pregnant tu la pengalaman paling sronok skali..selain dari malam pertama..ko jgn simpan niat yg bukan2..kang jadik doa..bengkak2 ni 9 bulan je..dun worry..hihii.

    ::Wizza::
    jue dah masuk 8 bulan nie..baru naik 6.5kg..berat tak naik byk wlupun nampak cam berat..sbb muka n perut je membengkak..yg lain2..bese je..hihii

    ReplyDelete
  8. rahsianya..takde raksia-rahsia wizza..sepanjang mengandung..jue mmg tak de alahan..makan minum cam bese je..selera makan pun mantain..jue pun tak tahu la kenapa berat tak naik byk..sblm ngandung..berat jue 58kg..skang dah 64.5kg-65kg je..sakng check up 2 kali sebulan..dalam 2 minggu naik dalam 900gm-1kg je..makan cam bese..tgk ape yg dimakan kot..hihih

    ReplyDelete
  9. org ckp kalo dpt baby boy, idung kita akan kembang... so i kene gak la bersedia nnt.. wuuu.. mana tau dpt boy ke, maka akan kembanglah idung ini.. wuu.. skrg ni baru 2 bulan dah naik 6 kg. Adui.

    ReplyDelete
  10. wah cepatnye sobby naik berat smpi 6kg...jue dah 8 bulan baru naik 6.5kg-7.0kg...jaga2 nanti doc suspek kencing manis plak kalo berat naik byk sgt..hihihi..

    mmg la sobby..hubby pun duk ejek2..kate idung jue macam buah jambu air..n btol la tue kate org..sbb i'm having a baby boy inside my womb..tidak syak lagik..baby Alif la punce ibu dapat idung kembang cam jambu nie..hihihi..

    ReplyDelete