Pengikut Setia

Monday, 4 January 2010

Maxis Broadband aku macam siottttt!!

Arini ..aku lansung tak dapat nak o9 gune Maxis Broadband aku..sejak dari kul 10 pg ..smpi la skang nie..(yg nie aku gune org lain punyer broadband)aku dah call service center byk kali..katenye.. penggunaan aku dah exceeding the limit..maknenye aku dah gune melebihi 3GB utk bulan nie..wtf..nie baru 4hb..mustahil la cepat sgt dah gune smpi 3GB..bil pun xde outstanding.. so wat the hell takleh nak gune..hangin betol la aku..aku suh gak org Maxis BB tue setelkan..n die pun nampak gayanye cuba sedaya upaya memenuhi kehendak aku..yelah..len la kalo aku tak bayar bil..tak munasabah la kalo die kate aku dah gune over limit..nie dah January..oke..selalunya setiap 1hb..dorang mesti reset balik..ape ke hal baru 4hb..die kate aku dah gune maximum..bengong..!!after beberapa ketika ..die mintak aku reconnect balik after 20 minutes...i have no choice..then..i follow..

after 20 minutes later..aku try reconnect..ade la dalam 5 minit aku leh o9 balikl..pastu..benda tue jadik balik cam tadi..huarrggghhhh!!..aku dah la tgh nak kutip hasil di cafe world,facebook..leh plak takleh connect..ape punyer turrrr la...aku kol lagik skali maxis center..kali nie die mintak aku kol lagik 2 jam becoz server dorang tgh down..takleh nk check pape..dgn ati yg berbulu..aku redha je la ikut arahan die...huh..cam bagus...

selepas 2 jam berlalu..aku kol lagik skali..n kali nie..org maxis bb tue bagi alasan..yg arini mmg maxis ade problem..n selain dari aku mmg ade customer lain yg complain benda yg same..is it??..aku pun wat2 la percaya walau pun kurengggg..kate org tue lagik...bahagian teknikal maxis broadband sdg berusaha memulihkan kembali server yg down..n mungkin memakan mase 3-4 jam..then ok lah..aku terima je lah alasan tue..mungkin btol kot...

n then..selepas beberapa jam.aku try reconnect..but everything still the same..masih tak leh function..n aku dah naik fed up...so aku dah malas nak pikir pasal nak o9 lagik..tensen..tensen...n td .. aku terpaksa buat muke tebal mintak pinjam broadband my bro' in law..n nilah hasilnye..aku bleh update blog aku nie..tp kan..kalo kate server maxis broadband problem..apesal adik ipar aku punyer ok jer??...die pun gune maxis gak ape...pelik..pelik..so..kite tunggu dan lihatla progressnye besok..k..till then ..chiow...

2 comments:

  1. waaa da lme la xmasuk blog ni..
    da tukr br la..so sweet kak jue..

    ReplyDelete
  2. hihihi..akak mmg sweet pun..ahakss..
    tu la..jarang2 lagik jenguk blog akak..lepas nie selalu2 la jenguk ekk..hihihi

    ReplyDelete