Pengikut Setia

Sunday, 22 March 2009

Sundae's Duty

Arini aku ke Mydin...g beli sedikit barang dapur...my hubby xde..die ade kursus CIDB kat KL..so tinggal la aku dgn my father in law di rumah...

So aku planning arini nak masak sumting utk di sajikan pada my father in law...tp xtaw nak masak ape...masak ape ekkk??
..ngeeeee..suprise!!!



Perjalanan nak ke Mydin Putrajaya


Suasana dalam Mydin..nak bayar pun berjam-jam..huh..!!!


Barang-barang yg aku beli kat Mydin..


Ni lak dah nak balik umah aku dah...umah aku kt tingkat 4..No 5, Block F (blok yg kale kuning tue..)



Aku Masak tomyam je arini....tomyam ayam...aku ske tomyam...



And aku goreng ikan kembung....ekceli ni makanan pebret my father in law too.....very simple kan..!!!


Hurm..maka siaplah tugas aku utk arini..ekceli utk tengahari nie..aku xdela terrer sgt memasak..men campak2 jer ramuan..tp stakat nak buat my father in law tambah nasik 2-3 kali tue..insyaAllah la..ahaksss..

My hubby said..tomyam yg aku buat nie sedap..3 kali die tambah nasik...gilerrr kuat makan laki aku nie...tgk tahap kecomelan-nya la..ahaksss.aku rase..biase2 jer...resepi from my mom..maybe sbb aku yg masak..sbb tu aku rase bese2 je kut...

Well...lega rasenye bile ape yg aku hidangkan dpt memenuhi selera org..especially selera my father in law...bukan sng beb nak amik ati owang tue..nak2 lagi dalam bab makanan nie..org tua2 nie kadang2 lil bit fussy...hehehe..

3 comments:

  1. sis, putrajaya duk presint bape?

    ReplyDelete
  2. inglewah...siap msk amibil hati tu..cayalah...hihihi..lepas ni bley la gyena terjah umah shis..dh got ur add dah...n dun 4get nk rasa tomyam jugak!!!

    ReplyDelete
  3. uuuuuuuuu..sedaknye tomyam feveret kuuuu. hehehhe,

    ReplyDelete