Pengikut Setia

Wednesday, 14 March 2012

Seminggu Nie..

Nk cerita pasal life aku lately nih.. nak  ingat dari awal tahun punya cerita mmg aku tak mampu lah nak flash back..kan? so cukup kut review life aku yg seminggu dua nie..hik3..Dah lame sbnrnya aku tak membebel kat blog.. xtaw amende nak cite dah ekceli.. tu yang seminggu kuar entry WW jer..tp minggu nie no WW yer.. aku nak menceceh panjang-panjang.. asal-boleh je aku nie.. sementara bos xde.. n tinggal berdua je kat opis nie..meyh aku nak menceceh..

Sebenarnya dah seminggu lebih aku berjauhan dgn somi.. die nun jauh die Lumut, Perak.*jauhlahsangat* .. memantau project yg sedang berjalan disana.. kata Efa, ayah Alif balik umah binik muda.. hihihi.. takpe n dun worry .. ahkak tak amik ati dik.. jumaat last week aku drive balik Ipoh dgn hanya ditemani Alif disebelah.. mujur lah anak teruna tu behave.. kalo tak matikkk aku nak menahan karenahnya dari Putrajaya smpi Ipoh tue.. Tujuan aku balik sbb nak menjemput ayah Alif balik KL bersama kerana sepatutnya kerja2 die dah pun selesai pada hari isnin. Tp , yelah keje cam die tue.. on site sokmo mmg susah nak diramal.. tetibe ade plan yg perlukan amendment.. so.. die kene postpone balik KL sehingga hari Khamis.. dan memandangkan aku hanya apply cuti pada hari isnin.. nak tak nak.. kene jugaklah balik KL hari isnin tue..

Mujurlah ade mama yg sudi hulurkan bantuan penuh kasih sayang.. sudi menemani anak-tak-dara die nie balik ke KL..Kalo tak, mau petak kepala aku nak balik berdua dgn Alif je.. Alif plak dah demam sejak Ahad tue.. risau die cranky spanjang perjalanan... So, pulanglah kami tanpa ayah Alif isnin pagi tue.. *rindusomisgt2*..

Hari selasa aku masuk pejabat.. Alif tinggal duk kat umah dgn TokMa dia.. Die pun tgh demam.. so eloklah rasanya die duk kat umah jer.. tghari tu.. mase nak lunch dapat sms dari nursery Alif... Skool Alif ditutup seminggu gara-gara HFMD.. kanak-kanank terakhir kene pada hari khamis adalah Adel, anak kak Anis.. terduduk jap aku memikirkan.. sambil urut dada tanda lega  juga sbb Alif xde kat skool tem tue.. n kebetulan pula mama ade kt umah tue..so xdelah risau sape nak menjaga Alif sepanjang skool tutup.. *dlm kepala duk pikir2 jugak, kes Alif demam sejak Ahad tu ade kene ngena ke tak dgn HFMD tue*.. kol mama and tanya perkembangan alif.. mama kate die takmo nyusu.. air liur lak menjejeh2..hurm...aku dah mula suspender..

Balik umah jam 6 tuer.. terus terkam anak.. belek kaki , tangan dan mulut.. dah yes... Alif dah terkena jangkitan HFMD tue.. cuma ia lambat naik jer..  tak tunggu lama terus sms Efa *Efa tu bos kecik unit aku*.. terus inform pasal hal Alif tue.. and aku plan nak bawak Alif ke klinik rabu pagi *pagi ni lah*..

Kul 10 td angkut Alif n Tok Ma die skali ke KKPJ Presint 3 tue.. mujur org tak ramai.. so xdelah lame menunggu.. doktor mengesahkan yg Alif mmg terkena jangkitan HFMD.. dan Alif diarahkan dikuarantin sehingga sembuh. Dan seperti biasa.. bila anak dah kene kuarantin.. si ibunya yang bertuah nie pun kene lah cuti sama.. klo seminggu Alif sakit.. seminggu lah aku cuti..  yahoo yabeda beduuuuuu... apepun korang doakan Alif cepat sembuh k.. luv u ols..

**So start esok, aku akan mula bercuti... seminggu taw.. rabu next week baru aku masuk keje balik....


3 comments:

  1. kalo anak sakit gtu kite boleh dpt surat kebenaran utk jaga anak utk cuti ek? kalo swasta boleh gak ke gini? kompeni nie kdg bengong. xterima pon surat tu. hurmm...sedih

    ReplyDelete
  2. Bak kate doktor tu td.. depends on Jabatan.. if jabatan accept.. dpt lah cuti.. if not.. kene apply cuti rehat lah.. mcm kementerian aku.. utk HFMD, dorang mmg terima. Lain jabatan lain dorangnye kelayakan cuti kut..

    ReplyDelete