Pengikut Setia

Monday, 13 February 2012

Berjinak2 dengan Bawal AJ

 Dah berzaman aku meninggalkan pemakaian tudung bawal nie..
Rasa-rasanya dah lebih 3 tahun aku tak pakai.. kalo pakai pun on off jer..
disebabkan malas nak menggosok tudung bawal..
aku lebih prefer utk menyarung tudung syria..
yg laki aku kate dah rupe indon aje gayanya..
tp bukan indon sebarangan.. indon kaya katanya..
* nak kaver la tue takut aku kecik ati..hahaha*

tapi skang nie aku dh mula nk berjinak-jinak kembali pada bawal..
kat umah pun aku duk selongkar balik bawal2 lama2 yg aku dah lipat dan simpan..
Semuanya bermula bila aku tgk adik aku menyarung tudung bawal..
Bawal Aidijuma katanya.. cantik je aku tgk.. senang nak bentuk..
aku nie lak jenis kalo pakai bawal mmg tak pakai anak tudung..
so anak rambut mmg bergelimpangan la keluar..
tak larat der nak selit2 rambut yg terkeluar tue..
tu yg aku start pakai syria.. senang men sarung je..

Tp bila aku sarung bawal AJ.. elok lak terletak..
rambut pun statik jer tak terkeluar bersepah-sepah..
terus aku jadi jatuh cinta..
Dan terus  ajak somi g CM memborong..
branch AJ tak banyak.. *itu yg aku taw la..
ade kat bebetrpaa tempat je kalo tak silap..
kat The Curve, kat CM, Kat UIA.. ha situ je la aku taw..
harganya not bad.. affordable.. sgt affordable ekceli..

kalo nak taw rege leyh la g kat fesbuk Tudung Aidijuma
tgk sdiri harganya.. tentu korang pun teruja..

now aku dah mula pakai tudung bawal ni g keje..
rasanya cam nak teruskan jer..
almaklumlah aritu sekali beli je 10 helai.. somi lak payung tolong bayar..
kang tak pakai die bising pulak..
so harusla pakai.. pakai tetiap ari..hihihi.






                     Dah alang2 aku g memborong aritu smpatlah belikan beberapa helai member2 punya..


yang ni member dari kontan pesan suh belikan..

yang ini mak neng punya..

yang ini cantik.. tritone.. mujurlah org kontan tu jadi amik.. kalo tak aku dah sebat.. mmg
kene dengan sepasang bju kurung pepel aku tu.. xpe, next time pasti ku beli..


6 comments:

  1. aku rase ko lg lawo pakai bawal lah jue =D apasal ko x offer aku nk g beli? tsktsk

    len kali ko beli lg jgn lupe tnya aku k! ^_^

    ReplyDelete
  2. Trend bawal balik ek skrg nie??
    Aku takleh dah ar nk ikut treng.dah xkoje.tak mampu nak membeli.sarung je lah tudung2 express yg ada tu.huhuuu.. ;p

    ReplyDelete
  3. dah lama tak berbawallll ni.... malas nak gosok 1 hal...hehehe pastu kalo pakai bila angin tiup...adoiyai..bila tiba mood baik baru pakai

    ReplyDelete
  4. Ena: pasni kalo aku nak gbeli lagi aku pasti roger ko.. lupe lak ko mmg pengguna bawal juga.. hikhik

    Zuris : ni bawal paling cikai dah nie mommy.. nasib ade brand AJ je.. wat cam nampak mahal.. kalu dah.. mesti tak pandang pun..

    Fie : kan..!! yg tritone ni mmg lawo gilerrrrr. dah set dah aritu.. kalo na takmo amik.. mmg daku sebat..

    Putri : daku pun malas nak menggosok.. tp rajinkan jugak sbb nak pakai kan.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  5. wah wah wah
    glam ko mek dgn bawal AJ ni
    hehehe
    aku mmg pengguna bawal dr dulu smp sekarang
    kadang2 je pakai tudung sarung tu
    nak gak AJ ni, tunggu baju2 aku siap dulu ye pastu aku borong dgn mu
    hehehe

    ReplyDelete