Bahan2 kulit/Crust:
- 500gm tepung gandum
 - 1 1/2 cawan marjerin
 - 2 1/2 sudu besar gula icing (80gm)
 - 2 biji telur
 
- 1 cawan susu cair
 - 4 biji telur
 - 1 cawan gula
 - 1 cawan air biasa
 - 1 sudu besar tepung kastard
 - 1/2 sudu teh vanila esen
 - sedikit pewarna kuning
 
**gaul semua adunan kastard hingga sebati.
cara buat:1. Kulit:
- gaul semua bahan kecuali telur
 - kemudian masukkan telur dan gaul rata
 - canai 1/2cm,terap bulat dan letak kulit tart acuan mangkuk kecil yang sudah disapu mentega/marjerin
 - tekan guna garfu untuk hilangkan gelembung
 - bakar lebih kurang 10 minit
 - keluarkan dan tuang adunan kastard telur kemudian bakar lagi dalam oven dgn suhu 180'c selama 5-10 minit atau sehingga custard telur masak.
 - sejukkan dan hidang
 

No comments:
Post a Comment