Pengikut Setia

Tuesday, 22 November 2011

Dulu Dan Sekarang (10 thn dulu)

10 tahun dulu, umur aku baru 20thn.. mase tue..

  • aku masih lagi study di PUO,
  • masih lagi duk ngan mama ngan abah and adik2 lain..
  • masih lagik selim melim dgn berat 48kg..
  • masih menunggang skuter v100 kaler hijau berbunga pink.somel jerrrr..
  • masih lagik dgn bf lame.. budak seusia berasal dari  Parit Buntar, tp belajar di IPTA yg sama..course je lain-lain.. tp fakulti sebelah2 ok..
  • masih lagik rajin ulang alik ke cyber cafe siapkan assignment wlupun ade sesetengah assignment, bf yg setelkan.. cth: AutoCAD, and lukisan kejut.
  • masih lagik duk hu ha hu ha kat Ipon nun.. berkepit dgn bespren aku dari secondary skool..si Nana,kehulu ke hilir cam belangkas.. tp kami bukan lesbian ok. memasing ade boipren..;p..
  • masih ske merayap n kuar jalan2 ujung minggu melepak dgn bff's..
  • masih malas nak wat2 keje umah.. slalunya akan tolong2 mama lipat kain baju, sapu and kemas umah je. memasak n membasuh mmg out.. duk umah parent.. malas nye len macam.. hahaha..
  • ske men sms, n bgayut kat tepon jer.dulu myspace, frienster mmg xde satu akaun pun.. facebook apetah lagik.. yg tau duk chat kat mirc jer.. gagagaga..
  • rajin mekap, bergaya , berfesyen, n wat treatment rambut..

Sekarang, arini.. genap umur aku 30thn 10 bulan.. *dan macam kire milestones anak dah gayenye..ahaha

  • dah kawen dan beranak sorang,
  • dah kerja di gomen hampir 6 tahun
  • dah  gemok gedempol macam donat gebu
  • dah rajin wat2 keje umah, memasak, membaking, mengemas umah, melipat baju :)* semenjak sumenak kene wat sdiri nie.. tp membasuh masih lagi masih malas cam dulu.. ;p
  • dah up to date.. ade facebook, ade twitter n ade blog.. kelassssss kan!
  • dah lame tak naik motor, wlupun ade motor 2 bijik..tp masih reti naik menunggang motor lagik la..
  • masih suke merayap.. tp dgn my small family.. tidak lagi dgn bff's.. nak pegi mane2 harus ade anak n suami.. xde dorang. xde mud nak g memana.. :)
  • dah kurang nak bergaya.. malas nak mekap, malas nak g saloon bagai .rambut ni pun dah nk cecah pinggang.. sejak 4 bulan  lepas bersalin x potong2.hahaha..

Sekejap jer dah 30 umur aku.. lagik 2 bulan dari skang(22 Jan).. dah nak masuk 31 thn.. Syukur Alhamdulillah.. masih diberi peluang utk bernafas sehingga ke hari ini. 

ade lagi byk nak cite beza dulu dan skang... tp dah lupe la.. *faktor usia kut*..so, sampai sini je lah kut.. tata~

2 comments:

  1. dah byk jugak bezanya kan? ok la tu. seiring dgn usia, keutamaan pon berubah...

    ReplyDelete
  2. kan Ena..?
    sedar tak sedar. dah semakin menginjak usia..
    dah tua dah kite skang.. adeiiiii..

    ReplyDelete