Pengikut Setia

Thursday, 13 October 2011

Akibat Terlebih Pandai..

jeng jeng jeng..
inilah pavlova coklat aku..
tak bape nak menjadi lah sebenarmya.. *so xde lah aku bawak ke opis.. 
sowilah kepada geng-geng ku yg mengharap..
next time je lah aku bawak yg sesedap cam aritu..
paploba aku kali nie tak menjadik lah derr..
tp xdelah smpi tahap bantatness okeh..
cume dek kerana terlebih pandai modified..
maka inilah hasilnya.. dan aku tak terperasan juga sbnrnya..
selain modified buh serbuk coklat ..
aku dah terlebih masukkan sukatan tepung jagung juga..
sepatutnya sesudu makan..tp aku dah terbubuh 2 sudu..
so jadiklah bentuk yg tak bape nak marshmallow nie..
lebih kepada jadik kek roti.. ke kek apetah.. kuikuikuikui..

presentation harus A

tebal dah tebal dah.. cume tak isinya tak smooth.. cam kasor2 sket..

tra la la la..kek roti dah jadinye.. ok lah dari takde..

*moral of the story :: jangan nak memandai modified resepi..kan dah rugi telur 6 bijik.. padan muka aku.. tp still sedap rasanya okeh.. cue tak tergamak nak jamu kengkawan dgn pav yg tak jadi sesedap yg aku buat sblm nie.. itu baru hasil dari tekak aku sdiri menjadi juri .. tekak org lain.. aku tak tau..:)

3 comments:

  1. ok la tu..yg ptg selalu jue cuba buat..

    ReplyDelete
  2. sakan jue membaking pavlova skang. kite baru buat satu je, jue dah berapa bijik dah ni. hahaha. mmg ada pavlova coklat tp maybe ubah suai tu tak berapa tepat. usaha lagi!

    ReplyDelete