Pengikut Setia

Thursday, 14 July 2011

Budak Notty.. Nie Makan Dieeee~

Semalam ade sebabak cite penderaan ibu terhadap anak berlaku dirumah..
opsss... jgn pikir bukan2 k.. gimik je ayat kat atas tue..
semalam , aku rase tak berapa sihat sbnrnya..
mood nak wat pape lansung hilang ke laut..
lantaran dari itu.. aku membiarkan saje hero aku bgerak bebas..
melakukan ape saja ape yg die suka..
aku hanya memantau dari jauh jer sbb tak larat nak kejar die lg..
tah camana aku leyh terlelap .. tak smpi 10 minit pun..
bangun2 aku tgk dah jadik camnie..
aku pun ape lagik.. terus rase mendidih tinge nak marah..
geram btol dgn si dompot nie..
tgk lah ape die buat..
.
.
.







die terbalikkan kusi meja makan dan taburkan sekotak cornflakes atas lantai..







dah tabur.. dikitai-kitainye lagi biar penyepahan jadi lebih meluas..


aku pun ape lagik.. dengan pantas menepuk tangan yg  sedang sonok menyepah tue..
tepuk skit je sbnrnye.. ade lah 2 -3 das..
tu pun die tak nangis.. masih kitai-kitai..
pastu aku dah makin geram dan terus jerit 'NO!! ".. sekali je aku jerit.. agak kuat jgklah
si dompot nie kelemahan die.. die takleh org tinggi sore kat die..
mule lah manja ngade2 nak nagis cam budak kene dera..





menangis sambil sebut.."awakkkk..awakkk.." (kunun nak mtk ayah die dtg pujuk lah tue)..





selagi tak di pujuk.. camni lah die.. 'huwaaaaa.. stgh jam pun tak benti'


aku plak bile tengok anak nangis gini..
jadik sayu hati.. lepas aku kutip2 conrflake yg berterabur tue..
terus aku pujuk.. bagi susu dan layankan die men benda lain..
Alif nie sbnrnya senang dipujuk orgnya..
kalo nangis pun .. nangis ngade2..
tak penah lame.. kalo dibiarkan pun nangis .. sekejap je die akan benti..
cume bunyik sore die nangis tu.. dah cam petir..
dah cam kene dera dgn ibunya yg penyayang nie..(chewahhhh)
anak2 korang mesti ade peel-peel gini kan..??
takpelah.. kita adap je la kan..anak kite.. sape lagik nak melayan kalo bkn kite..
btol tak..?? hehehe


**sbnrnya sy seorang ibu yg garang..

9 comments:

  1. aku masih belum berani nak lepaskan cha gini
    dia suka gi dapur sleongkar tong sampah, tak pun bukak almari kasut, makan kasut

    hahahaha
    bdk2 ni mmg kuat drama
    eksen je lebih
    tp hakikatnya nak pujuk je

    ReplyDelete
  2. same cm mika gok neh,
    pantang lepa,
    kite ni pulak cpt betul mndidih
    tp asal anak nangis je
    cpt lak trsentuh, hahaha

    ReplyDelete
  3. budak2 baya diorang nie mmg kuat drama. naurah tu skrg punya peel, tgh syok2 main dgn ayah, tiba2 nangis x tentu hala mcm kena dera lagaknya..ayah pon dah kompius jadinye..

    ibu dah siap mandi, solat seme, turun bawah, amek dia, senyap jer duduk tgk bbtv. ape kes td tuh?

    T_T drama queen

    ReplyDelete
  4. budak2 baya diorang nie mmg kuat drama. naurah tu skrg punya peel, tgh syok2 main dgn ayah, tiba2 nangis x tentu hala mcm kena dera lagaknya..ayah pon dah kompius jadinye..

    ibu dah siap mandi, solat seme, turun bawah, amek dia, senyap jer duduk tgk bbtv. ape kes td tuh?

    T_T drama queen

    ReplyDelete
  5. uwaaa sadisnya tgk conflakes tu..
    hikhik bukan kesian tgk aliff kene marah dek maknya..kui2

    ReplyDelete
  6. kalau Dani pulak, memunggah besen2 dan pinggan mangkuk. tu pasal la letak pinggan mangkuk yg plastik kat bawah dan yg kaca letak atas.

    hahaha, ana cakap amboi je dani dah cebik lalu menangis...kihkihkih..

    ReplyDelete
  7. kite selalu je biarkan imaan. insiden mcm ni pun selalu juga. tp paling teruk is dia main tisu dgn air dekat kabinet tv. tp kita biar je pantau dari dapur.

    dulu memula mcm geram gak tp now dah biase kot. lps dia selerak kan kite kemas je lah. nasib baik rumah kecik. hahahaha.

    ReplyDelete
  8. awk babab bf sy?

    btw berterabut tu ape?

    ReplyDelete
  9. semua ibu pon garang kot? ayah2 je suke manjakan anak lebeh.

    ReplyDelete