Pengikut Setia

Thursday, 30 June 2011

Small Gathering..




Zaman Bachelor.. my IBE .. from left : Wana , Aku & Gya. kenangan di tahun 2008..


Isnin yang lalu, satu pertemuan jejak kasihan  telah berlaku.. hahaha.. pertemuan diantara 2 sahabat yang dah lebih 3 tahun terpisah.. Daripada zaman aku bertunang.. smpilah dah kawen dan dah beranak sorang.. baru  la berpeluang bertemu semula.. 


Gya, sahabat aku yang sorang ini terbang jauh dari seberang.. seberang semenanjung je sbnrnya.. iaitu dari KK Sabah.. dah lama kami tak bertemu.. paling last jumpe pun dlm tahun 2008 kalo tak silap.. persahabatan kami bermula dari dunia internet jugak.. pada tahun 2005. Asalnya kami adalah saling bermusuhan.. sbb slalu sgt bertekak kat irc..gado perkara yang ntah hape2.. tp bile dah bertemu bertentang mata.. kami jadik ngam la plak kan.. terbit keserasian disitu.. Sejak tahun 2007 kami jadi kawan baik.. Gya dulu sbnrnya student di UiTM Shah Alam.. so mase tu mmg die ade di kl ni.. dan kami slalu lah jugak keluar melepak same2.. dan Gya juga pernah datang ke rumah mama ku di Ipoh.. mase tu paksu aku nak btunang.. so Gya pun ikutlah skali rombongan keluarga kami..kami mmg rapat mase tu..tp pertengahan tahun 2008 die telah pulang ke kampung halamannya di KK Sabah..sejak itu lah kami terpisah..



Dan Isnin lalu.. 27 June 2011.. kami bertemu semula.. bertempat di Old Town White Cofee, Alamanda.. jam 8.30mlm.. kami makan bersama-sama.. jalan2 pusing satu Alamanda.. selain Gya.. Pyan,tunangannya pun ade sekali.. Untung dia bertunang dgn org semenanjung nie.. maksud aku.. aku lah yg bruntung.. sbb bile Gya turun semenanjung bertemu tunangnya.. maka ade peluanglah aku nak jumpe Gya.. nnt dah lepas kawen.. mesti Gya akan pindah ke semenanjung dan mbina keluarga disini.. mesti kami akan selalu dapat berkumpul bersama lagi.. :)


Now, meyh cuci mata tgk aksi dompot bersama auntie Gya.. manja bukan main .. cam dah selalu jumpa.. thanx to tunang Gya, Pyan sbb sporting melayan anak teruna ku yang sgt melasak malam tu..sementara bagi chance utk aku duk bersokseksoksek dgn Gya.. lama tak jumpe kan.. macam2 lah nak sembang.. tu pun rasenya tak cukup mase.. byk benda nak dikongsikan.. takpe..next time kalo jumpe lg.. kite sembang puas2.. ok Gya.. 





me wif my son n my bff , Gya Pharell & her fiancee.. dah 2 tahun lebih tak jumpe semenjak Gya balik KK, Sabah.. 
























   










**lepas nie kalo kaw turun KL lagik,
kite deal sama Wana jugak..
ok bah kalau kau.. :)

2 comments:

  1. ermm seronoknya dik dapt jumpa kawan lama nie .. :) nak2 bila bab makan2 lagilah best .. makan ramai2 nie berselera kan :)

    ReplyDelete