Pengikut Setia

Monday, 20 June 2011

Karnival Sukan KPPM - Hari Kedua

Hari yang dinantikan telahpun tiba.. debaran didada makin terasa.. smpi tak tido malam aku dibuatnya..giler ahh ayat.. dah macam pantun... muahahaha... on dat sabtu, perjuangan team kami pun bermula.. tp sblm aku bercerita dgn lebih detail.. meyh layan gambar dulu meyh... :)





kami wakil KPPM Putrajaya





itu dia pemegang pelanduk.. ops sepanduk lew...





bergambar dengan Pengerusi KPPM Malaysia dan KP kami.. Tn Roslan Mahayudin





sedang berehat ..kepenatan setelah beraksi cemerlang di peringkat liga dan separuh akhir.. *yg paling gemuk itu aku..*
Kami memulakan game pada jam 10pg.. pasukan pertama yang kami lawan adalah pasukan dari WPKL.. permainan agak relax .. mungkin tenaga masih full.. so kami pun bermain secara slow game..dan kami menang :) .. selepas tamat game dgn WPKL.. kami bertemu pula dengan team PERAK.. permainan masih lagi sama seperti 1st game tadi.. dan sekali lagi kami menang..seletelah berehat hampir 5 minit.. kami bertemu dgn pasukan saingan kami dalam grup A iaitu pasukan Selangor.. dan berkat kesepakatan pasukan kami.. kami menang lagi..kami menjadi Johan Kumpulan A dan berjaya ke peringkat separuh akhir , bertemu dengan pasukan JOHOR yg mana telah menjadi naib johan kumpulan B..pasukan ini agak mencabar kelincahan kami beraksi..GS die agak sharp di situ.. *ekceli GS dia , Pn Nisa adalah mantan GS team kami 3-4 thn yg lalu..* ;)..setelah berhempas pulas menentang team JOHOR, akhirnya kami menang dan berjaya masuk ke final..Pertarungan yang dinanti-nantikan..team NS nampaknya semakin hebat setelah kekalahan mereka dgn pasukan kami pada kejohanan yang lalu..dengarnya siap upah coach utk train team dorang.. dasat2.. semangat tu yg penting .. aku kagum btol dgn semangat dorang.. apepun kami yang xde coach .. yang berlatih sdiri2 je nie tetap memberi tentangan hebat tanpa mengaku kalah.. apepun rezeki tidak menyebelahi kami.. kami tertewas juga dgn team NS.. apapun tahniah kepada team NS kerana berjaya merampas kejuaraan kami pada kejohanan kali ini.. adat permainan.. ada menang ada yang kalah..dan kami menerima kekalahan pertama kami ini sepanjang 4 tahun menjadi njuara bertahan dengan hati yang terbuka.. kite jumpe lagi di tahun hadapan ok..


Keputusan Pertandingan Bola Jaring
 
Pusingan Pertama (Liga)
Putrajaya vs WPKL  : 19 - 0
Putrajaya vs PERAK : 16 - 2
Putrajaya vs Selangor : 15 - 4


Separuh Akhir
Putrajaya vs JOHOR : 12 - 2


Akhir
Putrajaya vs N.S :  12 - 13




** lupa nak bagitahu sepanjang game berlansung 
aku telah bermain di 3 posisi..iaitu WD, WA dan GA juga..


*** dan disebabkan game tamat awal.. iaitu pada jam 1 tghari ..
maka aku mengambil keputusan utk balik 
tanpa menunggu hari penyampaian hadiah..
kebetulan aku mengalami kecederaan di lutut 
dan dah tak mampu utk bertahan..
aku pun balik pada hari sabtu itu juga..  :)
Majulah Sukan  Untuk Negara

5 comments:

  1. sedihnya...kalah pulak...

    jue nampak susut =)

    ReplyDelete
  2. hahahha dh pkai yg ni blk ke??
    ehehhe mcm ena gak, surrender dh pkai comment luve tu :p

    ape eh aku nk ckp td..
    ohh ye..kije gomen2 gni
    mmg slalu bley join xtvt cmni kan
    bes ar...
    mcm aku ni
    sorg2 sni

    ape de. :(

    ReplyDelete
  3. hebat lah
    smua game menang.. tang final je kalah.. mmg terbaik
    tak pancit ke?? terrorr lah
    aku dulu zamans ekolah bleh lah
    skrg ni.. mmg idoklah
    harus terduduk kat tgh padang kan

    *dulu pun main GS je.. duudk dlm kotak tggu bola sampai..hahahaha

    ReplyDelete
  4. congrats Jue eventho kalah
    next year lawan lagi
    n make sure kena menang
    :D

    ReplyDelete
  5. hehe.. mane ada sharp shooter jue.. malu je bola xmasuk2 aritu.. ni penampilan pertama selepas 3 taun berehat.. hehe.. papepn game sgt bes.. saingan sgt hebat.. xsangka dlu 1 team.. bezanya kali ni kene fight utk team lain2 lak.. team putrajaya mmg hebat la.. cume taun ni xde rezeki nk jadi johan..

    ReplyDelete