Pengikut Setia

Tuesday, 7 June 2011

14th Month Check Up Review



Arini Alif ke KKPJ utk check up..
Pukul 8.00 pagi kami dh tercongok tunggu giliran kat depan kaunter ..
mujur tak lama sgt menunggu sbb kami datang DENGAN TEMUJANJI..
kalo ikutkan mase appointment adalah pada jam 8.40pg..
tp disebabkan kami tak suka nak menunggu lama-lama..
maka kami datang awal.. *umah dekat dgn klinik ..mmglah.. ;p
Nombor giliran kami adalah 8048..*spt yg tertera diatas slip ditgn Alif (terbalik le plak)
mase kami smpi tu.. nombor yg sedang berurusan di kaunter adalah 8042..
so mmg tak ramai sgtlah yg sedang Q didepan kami..




Lepas dah dapat no. bilik pemeriksaan..iaitu bilik 28..
kami pun menunggulah didepan pintu bilik tu bersama-sama yg lain..
ramai jugak.. tp rasanya kalo di bilik 28 nie mmg tak lama sgt menunggu 
sebab didalamnya ada 4 nurse yg menjaga..
dalam 15 minit menunggu.. giliran kami pun tiba..
Masuk2 jer, Nurse panggil.. Alif Rayyan.. *nampaknya name Rafiqi kerap dilupakan..
duk soal selidik beberapa perkara..nurse minta Alif pegi timbang..
setel timbang.. nurse tanya2 lagik..
dah bleh sebut perkataan2 simple ke belum??
dah berjalan ke belum??
dah makan nasi ke belum..??
menyusu banyak ke tidak..??
soalan yang biasa aku dengar sejak 14 bln yg lalu stiap kali checkup..
Alif pun behave je tego2 nurse tue.. pastu tersengih2.. 
tak kene cucuk kali nie sengih2 la awak.. lagi 4 bulan akan kene cucuk lagi
so sengih2 la puas2 dulu ye sayang.. 
kali nie kami balik tidak dengan tangan kosong..
Alif dibekalkan dgn ubat cacing..yahuuu!!.. *gembira cam dapat ape je kan.. hahaha.


Check Up Review :


Berat : 11.2kg (naik 700g dari 13mth aritu)
Tinggi : 86cm 
Lain-lain Progress : 
-Dah boleh berjalan
-dah leyh sebut beberapa perkataan simple cth : nenen(susu), ibu,yah(ayah) duck,ball,bird,nak, mama,pish(fish),kaka(kakak) dik(adik) dll..


temujanji seterusnya adalah pada usia 1thn 6 Bulan iaitu pada 27 September 2011 (Selasa) 


No comments:

Post a Comment