Pengikut Setia

Wednesday, 4 May 2011

Holiday - 3rd (Last) Day At Langkawi

Hari terakhir kami di Langkawi.. xde byk tempat yg kami dpt pegi.. memandangkan kene check out from hotel on 12noon dan kene antar kete sewa pada jam 4pm.. kami terpaksalah pegi tempat mane yg sempat aje.. Kami check out from hotel seawal 10pg sbb nak terus jalan2 dan terus g jetty je cadangnye..Destinasi-destinasi akhir kami adalah ke Cable Car. kami smpi kat sane pada jam 10.00 pg.. Suasana kat situ sgt cantik..










Sampai kat kaunter cable car.. aku agak kuciwa sbb tgk org tgh Q sikit punye panjang.. dan yg paling mnyedihkan tiket yg dijual itu adalah utk 2 jam kemudian.. bermakna kalo aku beli.. 2 jam lepas tu baru dpt naik..mane sempat?? so, terpaksa batalkan hasrat utk naik kabel car...:(..

seb beklah kat situ ade soping Zone.. dan tempat lepak2.. so xdelah rase sedih sgt2.. kan..Selepas berada hampir 2 jam di situ.. kami pun bergerak ke Tanjung Rhu.. saje jalan2 nak cuci mate melihat keindahan pantai..






keadaan dan pemandangan pantai di Tanjung Rhu sgt cantik.. pasirnya putih bersih.. dan airnya biru..rase cam nak terjun je mandi manda disitu tp memandangkan hari dah tghari rembang.. kami duk lepak2 je lah bawah pokok..kami lepak2 situ smpi kul 2 ptg dan lepas tue terus gerak ke jetty point.. sebelum antar kete kat tuanpunya die.. kami singgat kat tepi jetty tu amik gambar utk kali terakhir...view kat situ cantik2 taw..banyak bot2 yg cantik dan dah terasa seperti duk di perkampungan nelayan ..








dah puas klik2 n snap2 camera sana sini.. kami pun terus g hantar kete dan pergi ke jetty point utk pulang. keadaan di jetty sgt crowded.. sumepun dah nak balik agaknye.. kami sefamili dapat ticket jam 3.30ptg.. sebelum tu sempatlah duk berehat skejap melepaskan lelah setelah berjalan sakan tanpa henti..





kat jetty mase nak naik ferry pun kami sempat berfotogedix.. kenangan kan.. bukan selalu leyh smpi sini.. kalo xde gambar utk dijadikan kenangan.. tak best lah g holiday..kannnn..




bye-bye Langkawi.. wlupun sekejap.. kami tetap rase puas hati.. dapat jalan2 makan dan sopim2.. yg penting aku dah tersopim cekelet dgn byk skali.. "pasni leyh lah tdo atas longgokan cekelet2 tue.."kate laki aku. Sehingga bersua lagi di lain mase.. dan aku mmg menyimpan hasrat utk repeat lagik datang Langkawi.. :)


**Tamat

2 comments:

  1. wah berani alif duduk atas harimau.. :P

    ReplyDelete
  2. hehehe.. harimau tu yg takut alif duk atas die Kid.. hehehe

    ReplyDelete