Pengikut Setia

Thursday, 14 April 2011

C'mon lah Babe~

Alkisahnya.. sblm lunch td, aku telah dipanggil oleh bos utk masuk mngadap..selalunya jika dipanggil masuk mengadap..haruslah ianya berkaitan dgn kerja.. kot la ade tugasan yg nak diberikan pada aku.. dan aku sbg staff paling dedikasi..haruslah laju2 pg mengadap..kan.. tp..jangkaan aku sgtlah meleset...aku tidak pun di panggil atas urusan kerja.. sikit pun tak.. malah pertemuan 4 mata antara aku dgn bos aku td btol2 buat kemarahan aku membuak2.. tp aku masih lg dpt calm down bcoz..pada aku, bos aku tak tahu ape2..

.

.

korang nak taw ape kes aku dipanggil masuk mengadap td..?? nak taw..?? ha.. kes ape ke lagi kalo bukan kes geng si lalats.. dorang dh mnyebarkan cite hal selisih faham kami ke telinga bos.. harus lah bos turun padang soal siasat.. dan yg paling tak best.. cite yg smpi di telinga bos aku tu.. tak same dgn ape yg telah blaku.. sgt bputarbelit 360darjahcelcius.. aku dikatakan tlh mjatuhkan maruah unit dgn bercerita perihal unit di blog.. hello...ade tak sape2 disini tahu aku keje ape??..keje di unit mane??di kementerian mane??.. sape bos aku ??sape opismate aku.. ?? ade sape2 taw tak..?? kalopun ade yg taw.. cume segelintir saje.. dan aku kenal sape mereka2 itu..dan tak masuk akal kalo mereka2 itu yg tlh dtg mgadu dgn bos aku.. what for?? sgt tak masuk akal.. kan.. wlupun my bos takde mention sape si pembawa cerita..tp aku sgt pasti De Lalats lah yg tlh mbawak mulut dan mgemparkan idup aku.. itu aku amat yakin.. 100%!!

.

.

haih la lalats..kenapa la korang ni kan..?? dah xde keje ekk..?? dah la yg sorang antar laki suh jd spy skodeng blog aku.. skang korang libatkan boss plak.. kenapa lah tak datang direct terus jumpe aku.. cite apa yg tak puas hati.. ?? apsala nak panjang2kan smpi libatkan bos.. dan unit.. sgt tak professional.. dan yg korang susah ati sgt aku cite hal korang yg dengki dgn aku kat blog ni apehal?? kawan2 aku.. pembaca2 blog aku bukan kenal korang pun. ape korang ingat korang TOP sgt .. kat opis mungkin korang leyh perasan DIVA.. but not in here.. xde sape pun kenal korang.. kalo kenalpun .. hanyalah dgn label LALATs.. C'mon lah babe.. dun be to childish.. jgn nak manje2 sgt ngadu kat laki kat bos bagai.. kate dasat.. berani cakap itu ini..meyh la jumpe aku.. buat smpi aku menangis tresak2 sbb takut kat korang.. sori babe.. korang ni mmg tak layak di buat kawan.. sgt De Talams 2 muka.. depan aku korang sengih2.. belakang aku.. korang men cucuk2 la plak kan.. tak sakit dowh... siyes lah.. korang sgt tak best sbb kes ngadu2 kat bos bagai nie.. sgt TAK BEST!!

.

.

now bos dahpun dgr pjelasan aku.. terpulang die nak pikir ape.. sbb aku tau bos mmg lebih menangkan korang dari aku.. aku budak baru.. korang senior.. kalo nak aku print screen semula ape yg aku taip kat entry2 lepas .. pun xde masalah.. aku berani kerana aku benar.. ok!.. jgn smpi aku plak bongkarkan segala rahsia korang.. ceritakan ape yg korang penah cite kat aku selama ni ttg bos.. nak?? nak?? ish.. tak kose mak...k la bai..



** entry luahan hati~

5 comments:

  1. adoi!!
    xabes2 lg derang ni la..
    ape la yg duk jaki sgt kt mu jue..
    ishk geramnye,
    tp xde aroh la..
    klu main ngn senior ni.. of course la org atas2 bekap dia..
    ermm xpe la jue,
    asal mu rase mu wat kije, xde duk saje xlawan ckp bos dah..
    :)

    ReplyDelete
  2. Isyh Isyh.. Wat the kaki nyibuks la itu lalats lalats... Soh masok taska balik,,belaja ABC balik...

    ReplyDelete
  3. uiks. jenis mcm ni pun ada ke?. busuk punya orang. dah, dah. tak mau kawan dengan depa.



    syuhhhh, syuhhhhhhh lalat. pi balik tempat asal.

    ReplyDelete
  4. Na & Ann ::
    sedih betol lah dapat rakan2 sekerja cam dorang tu.. keje same level jer.. tp dorang busuk ati.. kaki kipas bos.. sket2 ngadu.. ntahapehape..

    ReplyDelete
  5. ngok ngek dorang ni...meh aku penampo sekali. tiap2 sekor..=p

    ReplyDelete