Pengikut Setia

Wednesday, 2 March 2011

Sesi layan tekak ala JJCM..

Malam td.. sesi JJCM bermula lagik..
kelmarin kami dah makan di Sate Kajang
so malam td aku tetibe teringin nak makan Char Kuey Tiaw plak..
cari2 punye cari last2 cousin hubbyku rekemen kat satu tempat nie..
kami makan Char Kuey Tiaw di Taman Equinne..
di SSF Char Kuey Tiaw, Putra Walk
Berhadapan dgn Jusco Taman Equinne, Seri Kembangan
now.. jom layan gambar....
.
.
.
menu kami malam td... Char Kuey Tiaw Spesel
.
.
.
hero kami hanya mampu melihat kami menjamu slera..cian Alif ..
.
.
.
susasana di sana..sgt relax makan di tepi jalan.. layannnnn~
.
.
.
& dis is mine... yummmyyyyyyy!!
.
.
.
my hubby's plate.. licin.. tinggal kepala udang jer..
.
.
.
& this is my plate.. licin jugak.. tinggal kepala udang n badannye saje..
erk..kenapa laki aku punye takde kulit badan udang tue..
sah2 die dah......urgh.. abaikan..
.
.
.
lepas abes menjamu selera makan CKT..
kami jalan2 sekejap di Putra Walk..
Banya tempat makan kat situ..
Ade satu Cafe tue.. "Jumpa Cafe" namenya
unik kan..??? kalo nak wat temujanji detim2.. sesuai lah..
bile org tanya.." nak jumpe kat mane..??"
kite jawab jumpa kat "Jumpa Cafe".. sweeeettt an..
pastu kami singgah kat 99 Speedmart
ape lagik.. cuci mate tgk harga barang2 lah..
kate penguatkuasa..check harga aje lah kejenya.. kekeke
dalam byk2 hanya satu benda je aku beli..
itu pun utk Alif.. saje nak try..
harga di Speedmart quite ok jugak kalo nak banding dgn mart2 yg lain
.
.
.
aku sebat benda nie.. saje nak try bagi kat Alif..
sblm nie penah bagi Cerelac Beras Merah je kat Alif..
ni nak try bagi Cerelac::Rice & Chicken plak..
slalunya mmg aku akan bekalkan homemade podridge utk Alif
tp yg ini aku juz standy kut2 terlambat bangun pagi
tak sempat nak masak podridge.. leyh lah Alif makan nie.. :)
.
.
.
ni saje2 snap sbb tertarik dgn tarikh atas kotak tue..
it's on Alif 2nd year besday :)



** baru susut dekat 5kg dah mule lupe diri..
mule lah nak makan mlm macam2..
adessss..

5 comments:

  1. nampak yummy sungguh CKT tuh..nak try usha gaklah nnti. kite mmg suke makan CKT. cumanya payah nk cari yg sedappp huhuh

    ReplyDelete
  2. jue...cerelac yg tu mikhail mmg mkn...x tau la nape.sedap kot...tp kalo pja jilat mmg x sedap langsung...x cm honey+wheat n beras+soya..yg tu nk tlg abiskn pn pe...kuikuikuikuikui
    pja pn wat stanby utk bfast Mikhail di kala terlajak tdo

    ReplyDelete
  3. ENA:: mmg sedap CKT nie..penang mari..heheh.. nnt try lah k.. mesti tak menyesal.. tp tu lah.. sikit jer.. rase cam nak repeat lagik se'plate.. ahaks...

    Pja:: sedap ker yg nie?? alif lum penah try yg nie,.. slalu mmg makan beras merah jer.. beras+soya alif takmo.. sebut aje soya mmg die xleh telan..xtaw nape..honey+wheat tue pun alif leyh makan.. tp mmg sejak kecik slalunya disumbatkan beras merah.. hehehe...nie aje nak try dikala x sempat nak masak bubur.. :)

    ReplyDelete
  4. mintak sikit..hehe :p
    sedap ke kat atas bukit tu??

    ReplyDelete
  5. sedap.. g lah try..
    utk tekak daku yg mmg tak cerewet ini.. ianya sgt sedap.. ;)

    ReplyDelete