Pengikut Setia

Monday, 14 February 2011

Aktiviti Hujung Minggu

Sabtu lepas.. 12.02.2011..
kami sekeluarga ke Petaling Jaya a.k.a PJ
utk memenuhi jemputan kenduri kawin BFF laki aku..
En. Nuzairi dan pasangannya..
kami tiba sane agak lambat sket.. dalam kul 2 ptg camtu
semuanya sbb aku terkedek2 kat umah mem"packing"
barang2 yg nak di bawak ke Splash Park petang nanti..
**cite ttg xtvt di Splash Park akan menyusul selepas ini
eyh tak.. tak.. ekceli kami sesat tak jumpe jln
sbb kad jemputan ntah di mana kami cicrkan..
silap aribulan kene carik2 dek Alif kat umah..
laki aku dah hampir putus asa nak mencari umah
tp akhirnya berkat usaha mencari dan terus mencari..
sampai jugakla kami ke destinasi..
sampai2 kat umah Nuzz.. kami terus masuk mcm umah sedara mara je..
kate BFF.. kan.. mmg laki aku sgt close dgn bro' Nuzz nie..
dulu dorang keje satu kampeni..
kire senior laki aku lew...dats y laki aku dah kenal sluruh famili die..
lepas chit chat sepatah dua..
almaklumlah pengantin excited menanti pasangan tiba..
nak borak panjang2 pun rase cam tak kene jer..
kami sefamili terus ke bawah khemah mencari makanan..
nasik briyani+ayam masak merah+tembikai+air org kawen(sirap lah)
aku makan sket jer sbb hati lebih excited ke venue seterusnya..
kami gerak dari umah pengantin dalam kul 3.15ptg camtu..
.
.
.
.
.
noW .. Sile layan beberapa gambar
yg kami snap mase di kenduri NUZZ..

dari umah Nuzz..
kami ade lg 45 minutes utk ke xtvt seterusnya..
so aku terus ajak laki aku g Mydin Subang..
dengan point nak mencari tikar utk dibawa ke Splash park..
kami smpi kat Mydin dalam kul 3.40ptg ..
laju2 masuk sbb mase dah tak bape mengizinkan utk duk situ lame2..
kawan2 mesti dah ramai smpi kat Splash Park..kan?
rugi plak kalo smpi lambat..ari plak cam nak ujan..
nnt mesti x dapat bersiram lame2.. n tak dapat nak bergosip puas2..
mase nak naik ke tempat tikar di tingkat atas..
aku ternampak kelibat seseorang yg aku mcm kenal..
mase tue die tgh men cak2 dgn anak die yg aku tak nampak mukenya..
tp aku dengar jugaklah perepuan tu sebut2 "Eisya!!..Eisya!!"
so aku memanjangkan leher jenguk pompuan tu betul2..
aku terus bitau laki aku " wak.. sy rase cam kenal lah org depan nie.."
"sape?" laki aku tanye.. aku jawab.. "nampak cam Dayu, kawan blog sy"..
"btol ke?? pergi lah tego" kate laki aku lagik..
"erm.. nnt lah takut salah org..".. jawab aku pendek..
mase dah smpi atas.. aku perhatikan perempuan itu dgn famili die..
aku tgk muke anak die..tenung betul2 .. tgkl plak laki die..
Yess!! memang Dayu,Ekwan & theie dotter, Cha..
aku memula mmg nak terus tego..tetapi.. tetibe cuak2 ayam..
malu lah plak kunun2..malu taek kucen parsi lah sgttttt..
"ah! takpelah.. nanti2 lah aku bitau Dayu yg aku jumpe die kat Mydin"
terus aku blah ke bahagian tikar.. malas nak pikir panjang..
tp dalam ati nie masih terkinja2 nak pegi tegor Dayu..
last2 dgn hati waja aku terus melilau mencari kelibat Dayu..
tak kiralah ape nak jadik.. aku mesti tego..
last2 terjumpe Dayu n famili die kat bahagian ape tah kat tgh2 tue..
dengan selamba aku tego " Dayu kan??"
Dayu yg macam agak terkejut.. jawab "ha'a.. nie sape ekk?? Ana yer??"
muka aku cam Ana ke Dayu?? hehehe.. aku terus jawab.. "jue lah!"
n then kitorang sembang2 sket.. tak sempat nak laga-laga pipi pon..
aku sdiri cam agak nebes.. lupe nak wat ape pun tem tue..
rasenya shake hand pun aku tlupe..
yg aku taw..aku sempat lah cubit pipi si Cha..* sowi Dayu.. cubet sket jer.. :)
nak bergmbar mmg tak terpikir lansung lah..
padahal kamera mmg siap ade dalam hand bag..
tp segan lah plak nak snap2 dalam Mydin tue.. kan..
lgpun mg tak terpikir lansung..
it was very2 accidentally..kan Dayu kan..
tgk jam ditangan.. dah pukul 3.50pm..
kami terus ke kaunter bayar tikar.. n bgerak dari Mydin menuju ke The Mines..
kompom akulah yg paling akhir ..kan.. sbb smpi sane dalam kul 4.30pm..

**To be continue di next entry dgn cite di Splash Park,The Mines



1 comment:

  1. mas akat escalator tu pun, masa tgk2 tu mcm kenal je
    tgk..tgk. tapi takut nak tegur
    takut salah org
    seb baik jue dtg tegur
    kalau tak..rugi giut je lah

    kan..kan.. neves punya pasal
    salam pun lupa

    ReplyDelete