Pengikut Setia

Monday, 24 January 2011

Siyessslah.. mengantuk giler!!!

Pagi td.. kitorang smpi kat umah dalam kul 4 pg..
gerak dari umah my mom dlm kul 12.30tgh malam..
dalam perjalanan tue.. singgah Tg. Malim dulu..
anto maksu Alif kt umah sewa die ..
my hubby drive sensorang....
me duk blakang dgn my demoks..


my demoks tido sepanjang jalan..syok btollll..
ibu nie duk tahan mate temankan ayah drive..
nk tolong drive rase cam tak nampak lak jalan tue memalam(alasan)
so duk lah tahan mate smbil online fesbuk kat seat blakang..(bleyh plak kan?)
..
nasib ayah cool jer..xde merungut ngantuk ke hape..
kalo tak .. as usual lah benti tido kat R&R..
smpi2 kat umah pg td.. ayah trus bawak Alif masuk bilik tido..
aku lak duk sibuk kat dapur siapkan bubur nasik Alif,
siapkan beg skolah die.. siapkan bekas susu die..
kemas2 dapur sket.. kemas2 barang2 yg bawak dari kg..
siap bancuhkan susu utk Alif lagik
last2 aku masuk tido dekat2 nak kul 5 lah jugak..
tido pun macam tak tido jer.. rase melayang2..
kul 6.30pg.. si Alif lak bangun celik mate..
duk panjat2 ayah & ibu die nie..
abes mate aku nie dikorek2 suh bangun men dgn die..
lansung die tak bagi can kat aku nak tido lame sket..
last2 nak tak nak aku bangun lah jugak..
tp bukan bangun men die anak.. bangun g dapur
blend kan bubur nasik Alif.. basuh periuk bagai..
then g mandi siap2 nak g keje..
tp sblm tu sempatlah kejutkan ayah Alif bangun utk solat subuh..
dah setel mandi & bersiap2.. barulah aku siapkan anak teruna aku yg sorang tue..
kan main suke lagik die bile aku siap2 kan die..
ingat aku nak bawak die g berjalan agaknya.. :)
kul 8 pg.. kuar dari umah.. terus singgah skool antar Alif..
smpi lupe nak punch in.. adessss..
so terpaksalah menyain kad kuning tuh..aduhaiiiii..
arini dgn muke tak bape nak siap.. menonong je aku masuk opis..


secalit mekap pun tak lekat kat muke..
aku juz pakai bedak sejuk je pagi td..
selamba je g masuk perhimpunan perjumpaan dgn KP..
pastu smbung lak ngadap KSU mase meeting PIBG pg td..
mmg selenge giler arr arini.. tak penah2..
& now aku terasa ngantuk giler..
maunye tak.. dapat tido dalam sejam stgh je kowt..
gilerr tak ngantuk !!!..


** inilah akibatnye kalo suke gerak balik putrajaya lewat2 malam..

kan dah mengantuk tahap gaban..

padan muke aku..


3 comments:

  1. jue..ape keputusan management psl nursery?ade isu panas x?

    ReplyDelete
  2. alo tak jumpa pun kan. takpe 13hb ye. :)

    ReplyDelete
  3. Nadya:
    Panas..sgt panas..tp xleyh bitau sini..SULIT..(Nnt nadya try tanya mama Firas k) ;)

    Wardah:
    Tu la..x dpt jumpe lg..nnt 13hb kompom join k..leyh kite sembang2 pjg..nk gomol2 kakal..;p

    ReplyDelete