Pengikut Setia

Friday, 5 March 2010

Tak tau nak bagi tajuk ape..so korang bace je la ekk..!!

Apesal la arini aku ngantuk sgt2..ngantuk tahap gaban nie..jam lak cam lambat jer nak berpusing..makin bertambah ngantuk aku di buatnye...dah la tgh takde keje..kalo tak disebabkan kene punch kad..mmg rase malas sgt nak masuk opis..semakin dekat nak beranak..jadik makin malas le pulak..serba serbi jadik malas..OMAIGOD..!!

Seb bek la aku ade hubby yg memahami..dah dekat 2-3 minggu..my hubby yg byk wat keje umah..aku kemas sket2 je mane yg terlarat..bab2 masak & setelkan kain baju..semua diserahkan kepada my hubby..beruntung btol dapat laki yg tahu wat keje serba serbi nie..yg pandai mengemas umah..yg pandai memasak (sedap tau laki aku masak) .. yg pandai basuh,jemur & lipat baju .. so aku takde lah rase susah ati sgt nak tinggalkan umah kat my hubby... nak2 nanti aku bercuti 2 bulan sbb berpantang kat umah my mom di Ipoh..so..pasal umah kat Putrajaya nie..semuanya akan dihandle oleh laki aku..rase sgt2 beruntungnye diri nie.. :) .. thanx my dear hubby..

Tentang kondisi diri aku skang..alhamdulillah..semuanya kembali pulih..no more bengkak2..cume kebas2 di hujung jari tangan tu masih ade la..tp taklah seteruk spt sblm nie..smpi nak pegang benda pun tak rase..cumenya..skang nie aku kerap sakit belakang..duduk lame2 mesti rase lenguh ya amat..pastu rase nyeri kat ari-ari..baby aku lak ske sgt sondol2 kat situ..nak terkencing dibuatnye..huhuhu..but lately..perut terasa ringan aje..aku berjalan kan main laju lagik macam tak peknen..smpi ade yg tego..

"aii mak buyung..bukan main laju lagik jalan..cube pelan2 sket.."

..tp nak wat cemana..aku nie mmg jenis yg berjalan laju..cume kekadang..bile baby lebih memberat ke bawah..terpaksalah jalan slow2..sbb terasa sakit le kat celah kangkang nie bile jalan laju2..tp kan..satu yg aku prasan dgn tabiat my baby..die ske sgt mengeras dalam perut sblh kanan..slalu aku tgk perut aku myenget aje ke kanan..pastu bukan main payah lagik nak pujuk suh baby betulkan balik kedudukan..nak kene gosok2..baru la die beralih tempat..notty betol baby ibu nie .. :) belum kuar lagik dah mintak nak manje2 nak digosok2..tp semalam..mase die menyenget tu..bile aku suh ayahnye yg gosok..die wat dek jer..takde respon pun..smpi ayahnye dah malas nak gosok..so..ibunye nie lah yg kene gosok..kalo tak..sengal je rase perut sblh kanan..sbb baby mengeraskan badan kat situ..nampak sgt nak jadik "anak ibu" ..

** rase tak sabar sgt2 nak tgk my baby .. tercabar sungguh kesabaran aku ni nak menunggu detik dan waktu itu .. apepun hope sumenya selamat .. & yg paling penting my baby kuar dgn sihat , sempurna & dan comeiiii like ibu & ayahnye .. insyaAllah..

4 comments:

  1. ooo..anak ibu ek
    Kysh dah awal2 lagi dah tunjuk tanda2 'anak daddy'
    sabar je lah..

    ReplyDelete
  2. Anak pompuan maybe lebih rapat ngan ayahnye kut..macam jue nie..dalam perut anak lelaki..cenggitu le plak perangainyer..hihii

    ReplyDelete
  3. jue, samalah..napa ye baby suke mengeras belah kanan tu? sengal je rasa..dia suka agaknya nak suruh ibu gosok2 ye?

    ReplyDelete
  4. tu lah..belum kuar lagik dah pandai nak mintak di manja-manja..die nak kite nie rajin gosok2 die..usap2 die..baby skang nie dah pandai demand..dalam perut pun dan pandai mintak manja2...hihihi..

    ReplyDelete