Pengikut Setia

Thursday, 11 March 2010

Putrajaya or Ipoh??

Aku tgh agak pening skang nie ..
which one i want to choose ??
Putrajaya ke ??

Ipoh ke ??
hurm ..

Memandangakan lately my hubby byk projek luar ..
& terpaksa outstation selalu & dlm erti kate lain ..
beliau terpaksa kerap meninggalkan aku yg tgh sarat nie ..
aku bercadang utk meminda plan asal aku ..
iaitu utk bersalin di Ipoh ..
& tidak di Putrajaya ..
Wlupun pada mulanya aku n hubby mmg nakkan
baby nie lahir di Putrajaya nie jer ..
tp nampaknye keadaan memaksa kami mengubah plan asal..
wat to do .. kene lah terima aje kan ..
ala .. bersalin kat Ipoh ke .. kat Putrajaya ke ..
same je kan .. still sakit .. still kene teran ..
ke ade beza ..?? hurm ..

so .. setelah berbincang suami isteri ..
kami berdua telah pun memutuskan bahawa ..

jika:-

**1**
- aku tidak dijadualkan bersalin awal pada 38wks@8/4/10 ..
( jika BP & Diabetes aku ok je) aku akan balik ke Ipoh on 17/04/10
& akan bersalin mengikut tarikh asal iaitu 21/04/10 di Hospital Ipoh..

**2**
- aku dijadualkan utk bersalin awal pada 08/04/10 ( medication problem) ..
maka terpaksalah aku bersalin di Hospital Putrajaya nie sajerrr..
& my mom kene la datang ke Putrajaya utk temankan aku ..

so skang nie ..
aku kene tunggu keputusan doctor pakar on 25/03/10(lagi 2 minggu)
jika doc kate aku OK & no need to induce on 08/04/10
so bleh la aku balik ke Ipoh ..
but jika doctor bagitau sebaliknya ..
nampaknya terpaksalah aku bersalin di Putrajaya nie jugak ..
ape2 pun .. semuanya bergantung pade keadaan ..
kalo ditanya yg mane satu aku lebih prefer ..
ofkos la di Putrajaya nie sbb senang ..tak perlu nak apply cuti awal
tp dah kat Putrajaya nie xde sape2 yg leh tgk2 kan aku selain my hubby ..
& in case berlaku pape ketika my hubby berada di luar kawasan ..
sape yg susah .. aku dan diri aku dan baby aku jugak ..
so .. baik aku sdiakan payung sblm hujan lebat turun ..
hal nie melibatkan 2 nyawa ..
takkan la aku nak buat sambil lewa jer ..
nak2 dgn adenya masalah kesihatan yg aku alami
sepanjang mengandung nie..
anything can happen anytime .. anywhere .. btol tak ??
bukan lah mintak .. tp sentiasa beringat jer ..

wish me luck yer kengkawan ..
:)

5 comments:

  1. kalau zuris,better bersalin kat putrajaya.pastu baru balik ipoh.
    zuris fobia sket nak bersalin kat GH ipoh nie.even my fren yg keje situ pun takmau besalin situ.balik kg,besalin kat hospital slim river.

    tp,yg best..kalu anak lahir kat perak..nanti akan dapat 200ingit dari kerajaan negeri.untuk simpanan permulaan pendidikan anak
    :)

    ReplyDelete
  2. tu la tu.. tp husband jue kene outstation dalam sebulan dua nie .. so xde sape2 kat umah nak jaga jue kalo jadik pape .. tu yg terpaksa balik Ipoh gak .. :(

    ReplyDelete
  3. tu la..sy pun plan akan pilih 2 hospital..which is Hospital Serdang or Hospital di johor..coz due sy time raya..nak2 kalau time tgh raya sakan tetiba nak beranak plak kan..huhu..so ktorg plan standby sume before berlaku perkara yg mmg tak di duga..

    ReplyDelete
  4. itulah yg sebaik-baiknya .. :)hope semuanya selamat dan dipermudahkan ..

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan,
    be cool ja ..cumne pun skait tu kena face it gak ..tapi dun wory sakit itu kita sndri leh control ..dah ngok anak lega sumanya .. hehehe
    psl tmpt bersalin ngok ja pd keadaan .. dun too stress t jadi makin x sht .. gud luck ..

    ReplyDelete