Pengikut Setia

Monday, 1 March 2010

Now, i'm a DOCTOR..!!

Sile jgn terpedaya dgn tajuk diatas!!

Aku masih lagi bertugas sbg Penguatkuasa di KPDNKK..belum lagik btukar post..n rase2nya aku ni tak layak la nak jadik doctor dgn kelulusan yg aku ade..dah la course Civil Eng...mane leh nak jadik doctor..mimpi aje la..huhuhu

Ekceli..sejak aku discaj dari Hospital Putrajaya sabtu yg lepas..aku dah jadi doctor secara tak sengaja sbb diarahkan oleh doc pakar utk monitor BSP sdiri di rumah .. setiap ari bermula dari semalam (28/02/10) sehinggalah 11hb Mac nie .. aku kene suntik diri sdiri & rekodkan perkembangan Diabetes aku sdiri..n on 11hb nie..aku kene antar repot tu ke doc pakar .. so skang nie aku di kire partime doctor la kan .. tp utk diri sdiri je la .. hahaha .. takpelah .. asalkan aku selamat dari tkene suntikan insulin (suntik kat perut lak tue) .. aku sanggup je suntik jari sendiri .. ape ade hal .. sakit sket je .. cam sakit mase amik HB setiap kali check up tue ..

skang nie aku tgh kontrol diet aku .. n so far .. result BSP aku masih lagik terkawal .. Alhamdulillah .. aku tak leh nak tipu pasal result BSP tue .. gile ko nak tipu .. kang yg sakit .. aku jugak .. yg tanggung risiko ..aku jugak .. n yg terkene tempias .. sudah tentu lah anak aku dalam perut nie .. oh! tak sanggup .. aku takmo di insulin .. apetah lagi nak bersalin secara bedah2 nie .. seriau mak!!.. so korang doa2kanlah aku n anak aku nie selamat yer .. semoga dgn doa2 korang .. aku dpt teruskan kandungan aku nie sehingga ke penghujungnya ..ade lagik 5-6 minggu je .. hope aku dapat bertahan .. insyaAllah ..

2 comments:

  1. ibu cmner skg??
    da nek pangkat jd doc ke??
    hihi..gurau je..takut la dengar ibu cmtu..org nk amik darah pn seriau..
    hope tabah till hari kelahiran bb soon..

    ReplyDelete
  2. hihihi..baru 2 ari je nek pangkat jadik doctor..bangga nie..hihihi..nie ibu tgh kuatkan semangat le nie..arap2 ibu dapat smpi ke tahap selamat..amin..

    ReplyDelete