Pengikut Setia

Sunday, 7 March 2010

Mood Rajin..

Arini aku bangun agak lewat..dalam kul 9 lebih baru bangun .. smlm takleh tido dgn nyenyak..asik terbangun ajer..kejap2 nak terkucil..kejap2 nak terkucil..kalo dah terjaga .. mmg payah la nak lelap balik .. hurm .. makin besar perut aku nie .. makin kerap aku terkucil ..

Bangun2 pg jer aku tersa lapar sgt .. smpi menggigil dibuatnye .. so ape lagik .. dgn penuh semangat waja .. aku masuk ke dapur .. arini aku planning nak masak tomyam .. tgk dalam peti es .. sume bahan lengkap .. ade sotong .. ade ayam .. tomato .. bb corn .. carrot .. sume bahan2 utk masak tomyam mmg ade la dalam peti es tue .. tinggal nak masak ajer la .. ntah apehal arini rajin plak aku nak masak .. . maybe pengaruh lapar yg membuatkan aku jadik rajin .. huhuhu ..

lepas setel masak tomyam .. aku goreng telo dadar lak .. dah macam menu makan kat restoran le plak .. pastu bancuh air sirap .. n then .. my hubby plak tambahkan lagik satu menu .. telo puyuh masak sambal .. nyum .. nyum .. terus terbuka selera aku ..baby dalam perut nie pun cam terkinja-kinja tak sabar nak makan .. ngadew btol ekk baby nie .. hihihih .. rasenya cukup la lauk tu utk di makan smpi malam .. sbb byk jugak aku masak td .. aku mmg jenis tak ske masak berulang kali .. sbb tu masak cukup2 utk makan smpi malam .. oke la kan dari takde makanan ..

** alhamdulillah .. wlupun slera makan aku ok selepas discaj dari wad last 2 week .. namun lansung tak menjejaskan BSP aku .. menten jer di bawah paras 6.0 mmol/l .. hope akan terus menten smpi ke hari nak bersalin yg tinggal lagik lebey kurang 6 minggu jer llagi ( tu pun kalo smpi la ke 40 minggu ).. insyaAllah ..

2 comments:

  1. eh jue..yana tak marah cuma penat la nk explen..hehe...
    banyak dah org tanya...

    ni buat dalam blog terus..hehe

    mmg dalam scan lain ngan tarikh EDD kite...

    sebab doc kira tumbesaran baby...
    kiranya doc akan amik average la..
    kalau ukur lilit kpala baby bape2 cm, tu dah minggu ke sekian2...
    kalau ikut scan yana pun, dah lbih due dah...sebab baby yana besar...tapi masih under control..
    kalau jue tgk kat entry yg 37 minngu yana check up tu kan, yana ade snap gambar graf tumbesaran bb ikut scan...

    mula2 yana pun konpius...org mengata jgn kirala...ramai...
    tapi yana buat dek je..
    sape yg paham tu dia takkan mengata..

    yana tak marah jue tau..
    nice to meet u...
    oo..org putrajaya jugak eyhhh...
    samela kite..

    ReplyDelete
  2. thanx yana coz memahami niat jue bertanya yana aritu .. jue mmg kompius bab edd nie .. mase 3 bulan scan..doc kate EDD jue 21/4/10 .. pastu scan kali kedua mase 30 weeks ..dah die kat 08/4/10 ..n then last 2 weeks mase jue admitted to hospital .. die scan lagik .. dah jhadik 30/03/2010 plak .. tu yg jue kompius bab EDD nie .. klo jarak sehari dua..takpe la yana .. nie dekat sebulan .. kang tak pasal2 anak jue lahir tak cukup bulan .. papepun nice to meet yana too .. jue ske bace blog ibu2 nie..n dah jadik follower blog yana jugak ..

    pape pun gud luck yer yana .. dah tak lame dah tue ..

    ReplyDelete