Pengikut Setia

Thursday, 11 March 2010

34 weeks Check Up!!

Arini aku check Up kat Spital Putrajaya ..
selalunya kat Klinik kesihatan Putrajaya jer ..
tp kali ni di Hospital Putrajaya lak ..
bukan main ramai lagik org kat spital ..
tu yg wat aku malesssss nak check up kat spital ..
tp nak wat guane .. dah doc bagi appoinment cenggitu..
aku ikut aje la ..

seb bek la turn aku tak lame sgt ..
bcoz aku terus di refer dgn doc pakar ..
so mmg jumpe doc on time le ..
bagus gak kan ..?? hihihi ..rase cam pesakit VVIP lak ..
ade ke ??? apo2 jo lah ..

juz direct to the point .. aku juz nak share result check up aku arini jer ..

* BP = 120/80 ( juz OK! )
* BSP = 4.9-5.4-.5.1-4.5 ( sgt2 OK!! - no need to repeat )
* Fundal Height = 35/52 ( which is .. OK! )
* Baby's Weight = 2.60kg /34 wks (which is quite OK! )
* Edema = resolving oredi ( no more bengkak-bengkak )
* Urine = Blue / No Albumin
* Kedudukan bayi = Ceph ( kepala dh ke bawah hope kekal shingga ke EDD )
* HB = 11.4
* Jantung baby = 150 ( OK! )
* Mom's Weight = + 0.03kg / weeks ( diet control )

dat's all for today's chek up .. semuanya nampak ok ..
hope result ni mantain hingga ke due date ..InsyaAllah..



4 comments:

  1. bsp tu ape ek? salu dgr misi sebut tp x tau ape..xpnh pun cek bsp tu. hehe

    ReplyDelete
  2. BSP tue .. Blod Sugar Procedure .. kalo mom to be yg suspected diabetes ..tahu la benda nie .. so..jaga2 yer cik salmah .. kalo berat wizza naik more than 2kg a month .. kene minum air gula .. kalo kantoi .. kena la wat BSP nie .. amik darah di hujung jari 4 kali sehari .. kene ulang 2 minggu sekali .. smpi la bersalin (kalo tak control)..

    ReplyDelete
  3. nape doc suh gi spital jumpe pakar?sbb kene wat bsp tu ke?

    ReplyDelete
  4. :Nadya:
    bukan pasal buat BSP .. tp doc nak review my BSP result.. tp sbb sy nie ade hypertension & diabetes dalam satu mase yg same ..
    dats y la doc owes kene monitor .. i got high BP sejak 1st trimester (>130/>90).. n kandungan gula yg tinggi dalam darah (12mmol/l) .. so terpaksa refer dgn doc pakar .. sejak kuar spital last 2 weeks.. sy kene wat BSP setiap hari .. n nyaris2 di insulin .. dat's sy terus di refer ke doc pakar ..

    ReplyDelete