Pengikut Setia

Saturday, 6 February 2010

Harta ini..Alif yang punya!!

hye olls..Ha...kali nie aku nak share dgn korang sume ttg barang-barang kelengkapan Baby Alif yg telah pun aku beli..barang2 nie aku beli sket2 sejak kandungan aku masuk 6 bln..semua yg ada dlm gambar nie tidak termasuk lagik dgn stok yg my mom simpan kat ipoh..hihihi..rase sonok sgt tgk baju n barang2 baby nie..cute mute sumenye..buat aku tak sabar nak bersalin jer..n disebabkan skang nie aku pun tgh bersiap sedia utk bersalin bile-bile mase je disebabkan keadaan kesihatan aku yg tak menentu..aku arap2 barang2 yg dah tersedia nie cukup dan berguna saat-saat diperlukan..

ni koleksi baju-baju Alif..jgn tak taw..yg kaler pink2 tu sume..ayahnye yg pilih..die kate..baby kecik lagik..bleh je pakaikan pink..tak kisah la boy or girl..

ni lak baju kegemaran ibu utk Baby Alif..

ni lak aksesori lain utk baby Alif..sarung tangan..sarung kaki..cap..socks & sepasang kasut baby yg chumelll bangat..

botol2 susu..bekas susu..pencuci botol..bekas simpan botol..n termasuklah breast pump ibu Alif

ni barang-barang penjagaan badan utk Baby Alif

ni plak segala macam pampers..seluar getah..barut perut..napkins

ekceli ade lagik barang2 yg lain yg aku tak sempat nak snapkan gambarnye utk dipaparkan disini..tp rasenya cukup lah kut setakat nie je..n aku dah nak stop beli barang2 baby..dah byk sgt plak rasenya..lagipun bile baby Alif keluar nanti..die semakin membesar..kalo beli banyak2 pun..berapa bulan je leh guna..btol tak...??ni tak termasuk lagik adiah2 yg bakal Alif terima bile die dah kuar nanti..tp masalah besar ibu Alif nie..mmg pantang kalo pegi tmpat barang baby..mesti ade je yg nak dibeli..so pasni xmo dah singgah tempat baby..bleh ke?? insyaAllah... :)

2 comments:

  1. botol2 smua tak beli lagi
    brg2 lampin pun tak beli lagi, baru je beli pampers..
    uiihhh tiba2 rasa mcm byk lagi tak beli, brg2 untuk mak dia ni pun byk lagi tak beli..
    kena beli by march ni...
    byk kan kuar belanja...

    ReplyDelete
  2. hihihi,,
    mmg byk belanja nak bersalin nie..
    pantang tengok..mesti nak beli..kan..
    nie pun beli sbb doc dah suh standby je skang nie..anytime leh deliver because jue ade masalah Diabetes n Hypertension..so beli siap2..skang dah masuk 8 bulan..dah sesuai la sgt utk beli..kang dah makin sarat..nak berjalan pun tak larat dah..hihihi

    ReplyDelete