Pengikut Setia

Saturday, 9 January 2010

Name Of The Year: "Rayyan"

Huarrhhhh...opppss...semekom..sowi2..masuk2 je dah emo..ekceli aku tgh feninkefale..nak tahu ape kaitannye dgn tajuk entry aku kali nie..?? meh sini aku nak cite..

As u olls noe..aku mmg sangat2 berkenan la dgn nama Alif 'Rayyan' utk diberikan pade anak aku yg bakal lahir nanti..how's dat sound?? sedap kan name tue.. n my hubby pun dah setuju..maybe korang ade yg tak perasaan yg aku dah pilih name tue..sbb selalunye pun aku hanya gelarkan my baby dgn panggilan 'Alif' je..kan..kan..tp kalo korang tgk kat nuffnang poll tepi webpage aku..mmg ade name nie.."Alif Rayyan Rizqin or Adif Rayyan Rizqin"...yg pastinya..dua-dua name ade Rayyan..kan..pasan tak..??

tp aku dah mule tak berapa nak berkenan nak namekan anak aku.. Rayyan...korang nak tahu kenapa..?? camni citenya..

Pn Hermawati..kat opis aku..baru je melahirkan anak lelaki on 8th of Dec 2009..Puan Ema(namap panggilan die) kawen seminggu sebelum aku kawen...kebetulan kan..!!..n kalo korang nak taw..name yg die bagi utk baby boy die adalah "Harith Rayyan" ..nampak tak..??name anak die ade "Rayyan" jugak...xpelah kan..baby dah kuar..

Pn. Kartiney..pun opismate aku..pun baru bersalin anak lelaki on 24th Dec 2009..die plak nikah sehari selepas aku nikah..beza cume sehari jer..tp baby die kuar dulu..sbb die produktif..hahaha..jgn marah ekk Tiney...n fyi ..name anak die adalah.."Aqil Rayyan"..see..nama anak die pun ade "Rayyan"..kebetulan lagik..tp nak wat camne kan..baby die pun dah kuar..

So..yg menjadi masalah aku skang nie..aku dah terasa cam nak tukar name anak aku..takmo buh "Rayyan" tue..ok tak..?? lagipun baby aku tak kuar lagik .. sempat je nak pilih name baru..kan..kan..so aku dah decide nak tukar ke beberapa nama yg agak nice utk my baby boy..
nama2 yg aku dah pilih adalah...

:: Alif Nawfal::
:: Alif Danish::
:: Alif Fahmi::
:: Alif Zikry::

keempat-empat name nie ade maksud yg baik2..so..pade pendapat korang..yg mane satu yg paling ok??tolong kasik pendapat ekk..pelishhhh..

10 comments:

  1. ape kate sy bg satu lg nama alif zaim..ok x?zaim tu ade maksud tp sy dh lupe lorr..hihihi..

    ReplyDelete
  2. thanx iza..
    abag akak dah dcide dah..
    die suh buh name antara Alif Danish or Alif Zikry...so..tunggu je la bile baby kuar nanti name ape baby akak gune..hikhik..

    ReplyDelete
  3. alif zikry please? sedap n comel.. hehehe

    ReplyDelete
  4. bab2 name anak ni sure di kongker oleh kaum hawa...
    caye ke tak...aku dah sedia name utk 3-3 anak aku..hahahahaha....

    ReplyDelete
  5. eh jap...name kat poll tuh 2-2 cam name anak rita rudaini...

    ReplyDelete
  6. ermmm.. aliff danish... nice name...
    **Danish pon top jugak tu..heheheh

    ReplyDelete
  7. salam..
    tgh tgk awandania bley plak tjumpa blog ni kat nuffnang..hehehe..kebetulan..

    ramai btol owg minat nama rayyan eh akak...nama anak rita rudaini ;p
    anak 1st ke akak...congrats..

    sy suka nama alif zikry..hehe

    ReplyDelete
  8. susahnye nak cari nama seterusnya utk alif nie..dah dcide dah nak gune nama ape...tp last2 my mom said..tak elok ubah name yg kite dah niat nak buh..nanti takut ade kesan yg lain..so mybe akan gunekan name yg asal la nampak gayenye..tp dlm ati terasa bekenan lak kat name Alif Rayyan Rafique..hurm..dalam dilema neh....

    ReplyDelete