Pengikut Setia

Thursday, 7 January 2010

Benci..tapi..sayang!!

(2 minggu sebelum mencecah 7 bulan)

Huarghhhh!!!..serabutnye pale aku lately..apsal la aku jadik camni??..asik sedih aje..menangis aje doplohpatjam..aduyai...sgt2 tertekan la...sian kt my Alif... Asal ibu tensen aje..Alif yg jadi mangsa..kesian anak ibu..ibu janji ibu takmo sedih2 lagik..sepatutnye ibu happy sbb tak lama lagik..Alif dah nak kuar..nanti Alif leh temankan ibu..sembang2 dgn ibu..main2 dgn ibu..mase tue..mesti ibu happy sgt2..sbb ibu dah ade kawan baru..n Alif la kawan baru ibu..ayah takmo kawan dgn ibu pun takpe..sbb ibu dah ade Alif...kan..kan..(tulah ayat aku setiap kali aku gosok perut aku utk beriteraksi dgn Alif)..

Ekceli..lately nie aku jadik serabut sbb aku dah cam jauh je dgn ayah Alif..ayah Alif lebih ske sebokkan diri die dgn benda lain..smpi ade ketikanya..aku rase sgt2 terabai..kadang2 rase benci pade ayah Alif..tp..jauh di sudut ati..aku sgt2 sayangkan ayah Alif..maybe sume nie mainan perasaan aku jer..org mengandung mmg emo camni kut..hurmmm...


Aku harap aku dapat kontrol my emotional till Alif kuar..biarlah Alif selamat keluar melihat dunia dahulu..barulah aku akan fikirkan pasal emo2 nie..takmo lah camni lagik..kesian sgt2 kat my Alif..

7 comments:

  1. salam...

    emmm...nape ni kak..

    apap pun, moga terus tabah menghadapi hari muka..

    jangan sedih2 ekk..
    jangan dibiar kesedihan itu menyelubungi diri..kelak leh jejas kesihatan tuuu..

    apa yang penting..

    SABAR DAN DOA BANYAK-BANYAK..
    MOGA DIBERI KEKUATAN..

    ceria selalu kak danya..

    ReplyDelete
  2. akak..sabar tau..
    syaitan tu selalu je nk hancurkan kebahagian umat adam..

    sabar sayang eh..:-)

    ReplyDelete
  3. jue...tak maula pikir2 bkn2.. maybe husband kau mmg btl2 busy kot..
    dah..dah...pikir pasal alif je skrg.tak lame je lagi dia kuar...

    ReplyDelete
  4. thanx kerana kepekaan korang..n thanx for the support oso...aku bertahan nie pun bukan hanya kerana Alif..tp kerana adanye kawan2 cam korang nie lah..thanx sgt2...

    wah..belum pape lagik Alif dah ade aunty yg slalu support ibu die..thanx yer aunty2..hikhikhikhik..

    ReplyDelete
  5. akak,sblm nie sy prnh alami ape yg akak rse skrg nie..smpi sy bergaduh besar ngan suami sy..tiap2 mlm sy nangis..die lbh pntgkan org lain drpd sy..skrg nie sy mmg dh x ambk tau sgt sbb sy dh ade anak sy nie yg bakal kuar tuk temankan ibu die..

    ReplyDelete
  6. nasib kite serupa iza...
    akak pun terus bertahan pun sbb baby dalam perut nie...nanti bile baby dah kuar..mungkin akak dah tak rase sunyi lagik...insyaAllah..

    ReplyDelete
  7. erm jue, kuatkan semangat tau, cian baby jue tu kan, jue kena jaga kesihatan tau..

    ReplyDelete