Pengikut Setia

Friday, 9 October 2009

Sangat TIDAK Bleh BLAH!!!!( Episod 3 )

kisah hari nie(3rd Day).......

arini..aku bangun same macam semalam..tp kali nie aku tak macam semalam..aku kejutkan die n mintak sgt2 suh die siap cepat2..takmo lagik jadik cam semalam..kelam kabut..n arini..die ikut cakap aku..lega sket..sbb dah bleh paham cara aku keje..tp..rupe2nye die mule wat hal balik di cafe..tp pasal tu aku takmo cite la..mungkin die nie 1st time kut masuk hotel..cam rusa masuk kampung..itu je leh aku cakap..selebihnya korang agak2 la sdiri..masuk kelas lebih awal dari semalam..aku pun rase lega sket sbb tak yah terkocoh-kocoh wat keje..kelas arini abes dalam kul 12..yela ari jumaat kan..so..sblm kelas tue abes..aku kuar la sekejap sbb ade urusan dgn org bahagian sales ..g photostat nota n setel hal lain2...aku naik2 je..kelas dah hampir2 nak tamat..kelas petang start kul 2.45ptg..aku pun kemas2 dokumen n bergerak balik ke bilik..aku mintak die tolong bawakkan beg laptop aku sbb ade byk nota yg aku kene pegang..die akur.."bagusss budak nie arini"..dalam ati aku berkata-kata..tp..belum smpi kat bilik..tetiba aku dgr sore pompuan tue.."Alamak kak..."..aku pun toleh..rase kecik je aku tgk budak pompuan tue..korang nak taw ape jadik..AGAIN!!!.die terjatuhkan lappy kesayangan aku..bodohhhhhhhhhhhhnyerrr..2 kali beb lappy aku jatuh kerana die...die kate tali beg yg bawak lappy aku tu terputus..mmg tali beg tue terputus..tp 2 ari aku bawak..takde pun putus..apesal tem die bawak leh terputus lak..sbbnye..selama aku bawak..aku peluk beg tu..aku tak gantung kat bahu..aku mmg tahu beg tu tak leh bawak berat2..tp die leh lak galas beg tu atas bahu die..mane la tak putus..cam siotttkan..dahlah x mengaku salah..say sorry pun tidak..alih2 die salahkan beg yg putus tue..aku rase cam nak cekik jer pompuan tue...tp aku relax n berlagak cool..wlupun darah tinggi aku dah mule meningkat..dalam kul 1.00ptg we all g makan.. n kul 2 naik bilik..semayang zohor n siap2 nak g kelas..mase kul 2.45ptg tu..aku dah smpi kat kelas..tp peserta sume takde lagik..pelikk..!!penceramah pun dah smpi..bilik kelas still kosong lagik..dalam kul 2.55ptg baru nampak muke dorang..aku tanye la.."kenapa lambat??kelas kan kul 2.45ptg??"..dorang cam tercengang.."aik td kate kelas kul 3.00ptg??kitorang datang kul 3 la.."..aku pun blurr skejap..rase2 nya dalam jadual dah tertulis kul 2.45ptg kelas start..bile lak aku tukar time..rupe2nya..dorang dah tanye kat pompuan tu sblm rehat td..n die la yg cakap kelas kul 3..mase die cakap tu aku xde..aku g jumpe sales person..cilakossss..camne die leh wat arahan camtu tanpa pengetahuan aku..ni projek aku ke projek die..??hishhhh..seb bek la penceramah diam jer..tp dalam ati die ..aku tak tahu la..agak2..ape aku nak wat kat pompuan nie..??haruskah aku...

ni jela keje die..

....nantikan cite selanjutnya di episod terakhir.

2 comments:

  1. episod akhir kau kene amik gambar dia....

    ReplyDelete
  2. hehe..ade jugak org mcm tu.

    sabar akak eh..nnti baby lam perut tu tension lak tgk mama die marah2

    ReplyDelete