Pengikut Setia

Saturday, 10 October 2009

Sangat TIDAK Bleh BLAH !!!! ( Akhir)

...Lambat betul episod terakhir nak kuar kan..kepada yang mengikuti kisah aku ni sejak dari awal..mungkin tak sabar-sabar kan nak tunggu kesudahan cite nie..hihihi..k..ekceli skang aku dah berada di rumah..my home sweet home..bertolak dari kuantan tadi dalam kul 1.00 tghri...dan smpi di rumah lebey kurang kul 5.30ptg..lambat kan???..septutnya 3 jam dah smpi tp memandangkan berlaku jammed teruk di dalam perjalanan pulang td..tu yg smpi 4 jam lebey...tp tu bukan cite yg nak aku share as episod terakhir..meh sini aku nak continue...

kisah hari Ke- 4 @ Terakhir

Ok..arini..aku bangun agak lewat..sbb smlm pun tido agak lewat...ade majlis BBQ & Karoke bersama peserta kursus dan penceramah..i'm so enjoy..tp takdelah smpi terlewat nak ke kelas..aku bangun dalam kul 6.50pg..bangun2 je terus g mandi ..siap2 n sempat lagik solat..mase aku tgh nak solat..si pompuan tu baru tgh menggosok baju..padahal aku dah cakap dari hari pertama lagik.."sile gosok baju awal-awal supaya tak kelam kabut.."...tp die..seperti biase..buat pekak..itulah die..hakikatnye...selepas 2-2 dah siap ,we all g ke cafe utk breakfast..lebey kurang dalam kul 8 pagi..dalam kul 8.25pg..aku pun bergeraklah ke kelas..sbb kelas start kul 8.30pg..sampai di kelas..aku mintak pompuan tu tolong ON kan LCD...n laptop..ye la..dah 3 hari die tgk aku wat..takkan tak reti2 lagikkan nak gune bendalah tu..lepas tu aku g tandas kejap..(lately kerap betul aku ke toiletttt)...masuk2 kelas...aku tgk pompuan tue..sedang asyik bace newspaper kat meja urusetia..aku pandang ke arah depan kelas..waklewwww...!!!die tak wat lagik benda yg aku suruh..!!!aku tanye die.."kenapa tak ON lagik benda2 kat depan tue..?"...die pun wat2 terlupa n die jawab.."akak wat la ,kite tak berani..nanti rosak.."..pekejadahnye...last2..aku jugakla ke depan pasang2 sume tue..dalam hati aku hanye tuhan yang tahu..bengang siotttt...setel pasang2 tue..penceramah n peserta pun mulekanlah sesi utk pagi tue..aku pun duk kat sebelah pompuan tu di meja urusetia..tanpa bercakap sepatah haram pun..tp tak lame sbb aku suruh minah tu g tolong jaga slide penceramah kat depan..aku..cam besela..hari terakhir kan..bz la sket nak kumpulkan borang2 penilaian lagik..nak setel dgn hotel lagik..nak uruskan majlis penutup lagik..so..dats y la tak sempat nak o9 semalam..kesian aku..kelas habes dalam kul 11 pagi..pompuan tu terus datang n duk kat sebelah aku sbb tugas die dah selesai..mase utk minum pagi..sblm aku kuar uruskan minum pagi penceramah..aku sempat berpesan.."tolong clearkan kat depan tue..kalo nak sape2 nak save nota.,.tolong buatkan..pastu tolong simpan LCD n LAPTOP tu..sbb majlis penutup dah tak pakai"..pastu aku terus kuar dari kelas..majlis penutup start dalam kul 11.45pg...aku masuk kat dalam kelas balik dalam kul 11.20pg camtu..n AGAIN!!!!!..she's doin NOTHING..!!die masih duduk di tempat yg sama..dan masih lagik mengadap suratkhabar..tak abes2 lagik ke membaca..ke mengeja???..aku pun malas nak tanye byk2..terus g kemas kat depan n angkat barang2 tue..dah la beg LCD tu bleh tahan berat..nak angkat bawak turun ke bawah stage lagik..siap ade peserta tego aku.."oke ke tue..leh bawak tak..berat tue..?"..aku pun selamba je jawab.."bleh..xpela..nak wat camne ..bawak assistant pun relax je cam tunggul.."..hah amik kau..kuat lak aku cakap mase tue..pastu aku terus park benda2 tu betul2 sebelah die...leh lak die cakap.."td kite nak OFF benda2 tue..tapi ade budak2 nak save nota..so..tunggu dorang abes la.."..citttt..!!alasan je semuanya..bukan aku dah pesan ke tadi..kalo dornag nak save tolong la buatkan..bukannya tgk je dari belakang..buatla kate pendrive dorang ade virus ke hape..suh la die jaga benda tue..bukannya suh tgk jer dari meja belakang tue..ishhhhhh!!..geram lak aku..pastu majlis penutup pun bermula...n tamat dalam kul 12 tghari..after semuanya dah setel..aku pun balik bilik n kemas2 barang utk check out..same to her la..abes sume benda2 dalam bilik tue die kutip..air mineralnya..kotak tisunye..macis nye..lilinnye..smpi plastik laundry pun die kutip..nak wat collection kut..huhuhuhu..argghhhh!!..lantak kau lah..lagipun ..nikan kali pertama dan terakhir ko akan merasa datang hotel..lepas dah letak barang2 dalam kenderaan..aku pun g la makan dulu kat cafe sebelum balik..makan di meja VIP mmg senang..semua dah terhidang..arini menu ade ikan patin masak tempoyak(..nyum..nyum...)..ade sotong masak kicap..ayam masak rendang...dll..tp yg membuatkan aku ilang mood nak makan..ape lagik kalo bukan pasal dak pompuan tue..bayangkanlah..die dah tak tunggu nak amik lauk tu letak atas pinggan..die terus je celup sudu tu dari mangkuk n terus ..slurpppp!!..masuk mulut die..lansung tak de adab makan berhidang..aku terus tego die.."kalo nak makan..amik letak kat pinggan awak dulu..baru la makan..nanti celup2 camtu...dah xde org nak makan"..baru la die ikut ape yg aku cakap..pastu mulut die tak henti2 cakap.."sedap la ikan patin nie..sedap la itu ..sedap la ini.."..yess aku tahu semua tue..tak perlu la nak cakap byk kali..dah la mase tue..makan se table dgn peserta kursus..naik segan aku dgn keletah pompuan sorang nie..macam tak penah jumpe makanan..huh!!..akui pun malas nak tunggu lame2 takut nanti lebih mengaibkan muke aku lagik..dalam lebey kurang kul 1..aku pun terus bangun dari meja makan tue..n g kat kete utk bergerak pulang..dalam kete aku tak cakap banyak..mmg sgt2 penat..penat tenaga..penat perasaan..kali ni aku nak rest..my baby pun need rest..ok..

(Gambar anak dara tue telah pun aku delete seperti yg telah ku janjikan sebelum nie..kepada sesapa yg tak sempat tgk..harap maaf la yer..)

6 comments:

  1. ish..ish... agak menakutkan ade org g2 yer.. bkn myenangkn kerja, tp makin myusahkan kerja.. Jue, xbhaya k kalu pompuan tu tbaca blog jue k??? whatever,, lantaklakn.. sape y mkn cili dia rse pedasnya.. baru dia tau sket... dia dh kawin k blum tu??? kalu dh kawin,, camner la dia uruskn r/tangga dia erk..

    ReplyDelete
  2. walaweyy.... tgh sengih dpn hp tu.mesti dia bangga diri sms kat mak bapak di kampung kata 'MAK, SAYA DPT DUK HOTEL HARI NIIII...FUYOOHH..NIH ANAK MU ADA BAWAK SOUVINIER <--tak reti eja UTK MAK AYAH DI KAMPUNG... TUNGGUUUUUU!!!'

    ReplyDelete
  3. hehe...kesian dia kak..tk pnh pg hotel kot..tu nasib baik takde cerita berenang dlm bathtub lg..hikhik

    ReplyDelete
  4. ::LYafrina::
    dia takkan bace sbb die nie usahkan blog,fesbuk,frenster n mespes pun die xdek..die belum kawen lagik..baru jer bertunang..hihihi

    ::Syima::
    tu la pasal..tgh bangga la tue dapat tido sedap2 kat otel..makan kenyang2..free plak tue..huhuhu

    ::Iqafi::
    die mmg tak penah duk hotel pun dik oii.hihihi..

    ReplyDelete
  5. haihh!! lame2 bole meroyan dpt kwn cenggini dik oiii..

    apa2pun..adik akak ni kena bwk2 bertenang..nnti baby kt dlm tu pun moody sama..hihihi

    ReplyDelete
  6. waaa mmg memalukan btulkan kak jue..
    jakun btul la bdk tuh..
    sian plak tgk..
    tp lebih kpd sakit ati..
    waaa xdpt tgk muke die la kak..
    pe kate akak send kak email kite..ngeeeeee

    ReplyDelete