Pengikut Setia

Saturday, 3 October 2009

Mengidam..

"Makan sedikit durian setiap hari tidak membahayakan kandungan. Ibu di Kelantan makan nasi berulamkan budu dicampurkan perahan limau nipis, cili padi dan durian; mereka melahirkan anak pintar. Durian memanaskan badan. Awas! Jangan makan durian dan gula-gula berangin spt Hacks, gula-gula mint, chewing gum, ubi kayu, atau ubat - ia memudaratkan dan boleh membawa maut. Hati-hati bila dah makan durian.-dipetik dari Dr. Faridah from Malay Confinement<



ya...mmg skang aku ngidam nak makan durian..mama ku kate..nak makan bleh..tp jgn terlalu byk..durian panas..takut nanti demam..org mengandung kalo bleh jgn demam..takut efek pade baby..tp..aku mmg teringin sgt2 nak makan durian..sgt2 teringin..lagipun durian skang nie tgh senang nak dapat..aku mintak kat my hubby..mule2 die tak bagi..tp last2 die belikan jugak kat carefour yg ade 3-4 ulas tu..harga die mahal sket..tp sebab die nak elak aku makan byk..die beli yg sikit2 camtu..agaknye die kesian tgk bini die tingin sgt nak makan durian..thanx my dear hubby..at last dapat gak sket makan durian.



selain daripada tu..skang ni aku ske sgt makan cheezy wedges,KFC..padahal sblm hamil..aku tak sentuh pun..try pun tak penah..skang jadik addicted la...hurm..indahnya dunia ku sekarang..hihihihi..







3 comments:

  1. aku pandang durian pun tanak...tak tau lah kalau dah pregnant nanti tiba2 jadi kemaruk durian plak kan...semua tak mustahil time pregnant ni..pelik2 selera.

    ReplyDelete
  2. btl tu.... smpai fasa ttentu, kt akn mula ade kinginan nk mkn itu, ini... cam lya dlu... start 4 bln k ats... hari mkn roti canai + horlick (bhya ni... byk kolestrol).. slain tu lya slalu nk mkn nenas.. 4 information, buah nenas mgandungi byk vitamin n sgt bgus utk baby dlm kandungan.. tp jgn mkn nenas y muda/putik.. (petikan dr pa & ma).. lya x sbr nk tgk baby jue.. take care u self..

    ReplyDelete
  3. kalo pegnnt mmg kita akan rasa nak mkn macam2....yg x suka/ xpernah pun akan jd suka....

    ReplyDelete