Pengikut Setia

Monday, 19 October 2009

Dah Lame Tak Mengomel...

Hye all..lamenye tak lepak sini..mesti kengkawan sume dah borink nak masuk blog aku nie sbb asik2 cite same..lansung tak berapdet..pemalas betul la JUE ZUNITA nie skang..ape nak jadi la dgn minah sowang nie..hehehe..(marah diri sdiri)...smjk aku dah tak aktif nie..mmg aku rase sunyi gilerrr.bukak blog pun..cam xde benda..kawan2 pun dah slow..dah cam tak lalu nak singgah kat blog aku yg hampesss nie..ahakssss..xpe la..nak wat camana..

Ekceli..nak kate aku xde cite..byk cite..pasal aku g holiday kat Melaka..pasal Open House BPGK(opis aku)..pasal xtvt aku ..tp..bile M.A.L.A.S menguasai diri..camni lah jadiknyer..pasal cite aku g Melaka..kali nie aku rase malas btol nak upload gambar..byk gambar aku tangkap mase kat sane..tp sumenye masih terperuk kat dalam my MR LUMIXA...malas nak transfer masuk lappy..malas nak edit2..malas la semuanya...pasal Open House BPGK..pun aku malas nak story..xde benda la yg best..yg aku tahu..aku g makan...makan.. n makan jer..dah kenyang aku blah..tu je la keje aku..

Kla..ni sblm malas menjelmakan diri dalam diri aku..aku nak story sket je la pasal cuti aku di Melaka aritu..we all aritu se famili bertolak dari Putrajaya pukul 12 tghari....ari Jumaat taw..terpaksa aku n hubby cuti ari jumaat tu utk bawak my mom n baby Fateh g jalan2 sbb on Saturday my mom dah kene balik Ipoh..dats y la bercuti di hari Jumaat..ahaksss..we all smpi melaka dlam kul 2.30ptg..laki aku bawak kete slow je..ntah ape hal ntah..tp yg penting selamat..alhamdulillah..smpi je kat Melaka..we all sume makan dulu sbb mmg dah kelaparan tahap gaban..(org lain tak..aku je la..)..lepas makan we all g Muzium Maritim..yg ade kapal besar tue..so..dapat la masuk dalam kapal tue..siap berposing bagai..best betul dalam kapal tu..patut la dulu anak2 kapal malas nak turun ke darat..rupenya atas kapal tu best giler...(tu pun kalo dalam kapal tu mmg situasinye cam sekarang nie la..siap berkarpet merah ber ekon bagai..)..we all duk dalam tu dalam sejam ..dah puas naik turun dalam kapal tu..we all g panjat A Famosa..

Bayangkan lah..kene panjat tangga2 A Famosa tue..jadik pendek nyawa aku di buatnya..terlupa seketika yg aku ni tgh peknen.mmg tercungap-cungap..thanx god lepas balik dari sane xde ape2..cume mmg aritu aku flat giler..dah puas2 duk puncak A Famosa tu..we all lepak2 depan pintu depan A Famosa sambil minum2..merehatkan tubuh yg smakin melunyai..kalo dulu naik A Famosa tu aku rilex jer..skang nie..rase cam nak putus nyawa..hubby aku pun jadik kesian tgk aku yg kepenatan..kalah aku dgn si kecik Baby Fateh..die yg baru umo nak masuk 3 tahun pun laju je panjat naik A Famosa tanpa bantuan sape2..die naik sdiri..cume perlu di pimpin..tu jer..xde men dukung2..

Lepas dah puas lepak depan A Famosa..we all masuk ke dalam Melaka Megamall..depan Dataran Pahlawan tue..lega rasenye bile dapat kene ekon..we all jalan2 dalam tue..singgah beli souvenir..n sempat makan eskrem Mc'D..after dat..jam pun dah dekat kul 8.30mlm..we all pun bergerak balik ke Putrajaya..smpi Putrajaya dalam kul 10.30mlm..singgah Alamanda amik my sis yg baru balik keje..then terus balik umah..smpi2 kat umah..aku mandi2...n terus ..gedebooommmm..ZZZzzzzzzzz...(penat giler babe..tak terucap dek kate2)..

Ha..tu jelah cite aku..ske tak ske korang bace jelah..aku nie tak reti sgt nak bercerita..kalo dah start bercerite..camni la gayenye..dah macama karangan budak skolah rendah..konpom UPSR aku karangan dapat A..(mmg aku dapat A pun..)..hahaha..k la..cukup kut smpi sini..kang cakap2 byk2 org jemu..k la..till then...babai...

3 comments:

  1. aiii jue... bla lame y x mgomen... byk gak jue mgomen kat n3 ni kan... Jue jom la join contest lya

    ReplyDelete
  2. salam jue..teringat time akak 1st prgnnt pun g jenjalan kt melaka jugak..naik farmosa jugak hehehe xcercise kan bgs utk wanita prgnant..

    jue, sory ye, adiah mmg akak tk sempat nk pos lagi, dok ada kt umah je.Insyaallah ade masa nnti akak pos ye.sorry sgt2..nnti dh pos akak inform ok.;D

    ReplyDelete
  3. kak jue..
    sme la kite..
    su pun skang ni MALAS sgt2 nk update blog..
    uwaaaa..tlg2..

    ReplyDelete