Pengikut Setia

Tuesday, 15 September 2009

Kisah Awal pagi td..


hahaha..ape ke gilenye aku arini..mase aku publish entry nie..lagi bape puluh minit nak buke pose..leh lak menepek kat depan lappy lagik..bukan reti nak masak ke hape..arggghhhh!!!..aku bukan pose pun arini..nak masak beriye2 nak wat pe..laki aku lak buke pose kat luor..so..ape ke hey nye aku nak masak bagai..btoii tak...??

sebenornye pagi2 td aku g klinik..ate semedangnye muntah2..kembung perut n asik nak pitam..riso le pulok kalo2 ade pape dgn aku nie kan..kalo tak kat aku..mane la tahu..kat bb aku dalam pewut nie ker..sape tak riso weiii..aku pegi la Klinik Lita alis kat P9..ramei le pulok pepagi td kat klinik tue..

ade satu pacik tue..aku nengok sehat aje pun..siap bace surat kabor..sambil kaki silang panggung lagi..pastu ade le sorang makcik nie pulok..maybe die kenai le pacik yg sorang nie..die nanye2 la kat pacik tgu kot sakit ape datang klinik tu..pacik tue dgn selamba jawab.."sakit perut..gastrikk.."..aku lekas2 pandang laki aku..n laki aku pun pandang aku same..sambil tersenyum sinis ujung2 bibir..hahaha..kate je la tanak pose..gastrik kunun..hahaha..pepagi lagik aku dah kurang pahale pose..duk ngutuk org dalam ati..

pastu mase turn aku masuk check dgn dokter..aku cakap le..aku sakit perut..perut aku kembung smcm..nak membuang payah..pastu selalu muntah2 lepas makan..penig2 nak pitam..dokter tu kate.."biase la bulan pose ni mmg ramai yg kene simptom macam tue.."..ciss..kurang ajor..aku belum abeh cite .. die dah pk aku nak tuang pose le tue..waklewww lengkung die..pastu aku cakap le.."ekceli sy ni ngandung dokter.."..die diam kejap..pastu suh aku baring kat katil dalam bilik tue sbb die nak cek perut aku..die ketuk2nye perut aku..mmg jelas dengor bunyik angin penuh dalam perut..die tekan2 nye ulu ati aku..sakit weiiiii..die kate"awak kene heart burn nie,org mengandung mmg akan kene penyakit nie..kalo tak jage makan..mmg senang kene..n satu lagik...awak ade gastrik???"...aku angguk la..mmg aku dari skolah lagi ade gastrik..tp tak le kuat..die suh aku bangun n duk balik kat kusi..die cakap yg aku nie gastrik sbnrnye selain heart burn tue..sbb tu la kembung perut,susah nak be**k, rase nak pitam n muntah2..perut aku tak tahan ..gastrik n heart burn dah bertembung...tu yg buat gastrik aku jd makin serius..dokter bg aku ubat n suh aku makan...ubat tu berfungsi utk buang segala angin dalam perut aku n melawaskan pembuangan sisa toksik..

kate die..kandungan aku ok..selagi xde cramping n bleeding..maknenya..baby aku dalam keadaan stabil n takde masalah..alhamdulillah..so..balik2 je umah..terus sapan makan 3 keping roti..n then telan ubat yg dokter bagi..perut aku mmg pedih giler ...n bile ketuk2 rase cma belon angin..huhuh..lepas makan ubat tu aku jadik mengong sekejap..n terus terlena..ubat tido kot...smpi aku sdiri tak sedor bile mase laki aku kuor g keje..aku bangun dah dekat2 nak kul 4.30ptg..(mase aku tido tu..jam kul 1.30tgh camgitu le..)mak aii tido...tak henggat..

hah..itu la kesahnyer...hehehe...so arini..aku tak pose..n xleh la nak buke pose cam org yg berpuasa..arap maklum la yer...insyaAllah lepas raye nanti aku akan cepat2 ganti pose yg aku tinggalkan..sehingga ke arini..aku baru tinggal pose selama 6 ari...6 ari tu...ape kate tambah lagi 1 hari utk cukupkan seminggu???ahakssss...

2 comments:

  1. Waaaaa...
    slamat myambut ktibaan aidilfitri... Thn dpn lg meriah cz dh ade baby kn???? Jue,, mse lya petnent thn lpas,, lya tgal pose 26 hari..... X larak nak ganti smula... 2 pun x smpat nk hbs g gnti.. Kna la byr berass... Bla dh petnent ni bru tau pgorbanan mak kt kn??? Ape2 pun hrp tabah mharungi saat2 petnent ni.. mmg agk myakitkan skit, tp pahni pasti jue merinduinyer.. Terutamanyer sat2 perut kna tendang.. Lya pun dh rindu sgt saat tu...

    ReplyDelete
  2. Morning sis..

    hmm kena heart burn tue pedih hulu hati ker? mcm ne ley terkena ek?

    sis selalu mkn pedas ker?

    btw, alhamdulilah.. bby sihat!~

    ReplyDelete