Pengikut Setia

Friday, 25 September 2009

Ceritera Raya 2009


Salam Olls....hehehe..lamenye tak membebel kat sini..almaklumlah cuti raye..tahun nie aku raya sakan..smpi tak sempat nak update blog..as u olls sume tahu..tahun nie aku beraya kat my tempat kelahiran...Pasir Mas, Kelantan..dis year adalah tahun pertama my hubby jejakkan kaki ke kampung halaman aku..untuk menyambut hari raya..sonok betul die..siap dapat layanan VVIP..hehehe..mana taknye, semua uncle2 aku sibuk duk melayan my hubby..bawak die beraya sana sini..bwk sopim lagik..atuk aku pun same..macam dah tak de cucu lain dah di buatnya..duk melayan laki aku jer..smpi makan pun berjemput bagai..aku pun my hubby lupe nak ajak..sakan betol die raya kat my kampung...apepun ..thanx God sbb seluruh kaum kerabat famili aku dapat terima my hubby dgn seadanya..(..bangga la tu bile sume duk adap die jer...)

bercakap pasal aku plak..tahun nie..aku raya as usual..cume bezanya..tahun nie tahun pertama aku beraya sbg isteri org..so di pagi raya yg mulia..kene lah bermohon maaf dgn suami..kalo dulu dgn mama n abah jer..skang dgn my hubby plak..pengalaman yg sgt manis dalam idup..tp tahun ni..aktiviti aku agak terhad..almaklumlah..jadik mak buyung nie bukan senang nak lasak sane sini..wlupun baru nak masuk 3 bulan..tp disebabkan "mabuk" org mengandung kerap melanda diri aku nie..so life aku lebih byk duk tolong2 kat umah je la..nak ikut sgt all my famili g beraya..mmg tak larat..pale asik pening ajer..muntah2 tu jgn di kira la..so..better i stay at home dari menyusahkan org lain..btol tak??...

pada aku..tahun nie adalah tahun paling happening bagi aku n seluruh ahli keluarga Wan Othman dan Che Zabidah..mane taknye..we all bukan stakat sambut raya..malah siap adakan sukaneka lagi time2 raya nie..very2 the lah...mcm2 acara dorang arrange..ade lari dalam guni..ade acara isi air dalam botol..ade cari gule2 dalam tepung ..ada acara rebut kerusi..n mcm2 lagik la..mlm tu plak siap ade kuiz ala-ala Kelab Pop..giler btol dorang nie..ade aje idea nak meriahkan suasana raya...hahaha..n disebabkan aku takleh nak join..so terpaksalah aku jadik cameraWoman..merakam segala aksi2 lucu semasa sukaneka tu dijalankan..mmg kelakar..next year kalo ade lagik..aku mesti akan join..sbb next year baby pun dah keluar..leh la join kan..syok sgt tgk dorang bersukan..dengki aku woihhhh!!..

ha..tu la cite aku ttg raya tahun nie..mmg aku n seluruh ahli keluarga terasa sgt2 yg tahun nie adalah tahun yg paling happening...happening tahap gaban..hopefully next year akan lebih happening lagik..huhuhu

**kalo korang nak taw..baju raya aku tahun nie sendat tang perut..(sbb tempah awal2 lagik..mase tue blum peknen lagik)..tp disebabkan nak warna same tema dgn seluruh famili aku..aku pakai jugak..dorang pun paham..mak buyung mmg gitu..huhuhu..

1 comment:

  1. msti best kn raya sbg istri.. thn dpn confirm lg happening cz raya b'3... n lg rambang mata nk shopping baju baby y kiut miut...

    ReplyDelete