Pengikut Setia

Sunday, 16 August 2009

Kisah Semalam..


Smalam...sehari suntuk aku tak o9..sbb smlm dari pukul 7.30 pg smpi la ke pukul 7 ptg...aku berada di Stadium Mini P18...nak taw aku wat pe kat situ..??aku bersukan lah..takkan jual cendol plak..ahahaha..ekceli Kementerian aku ade menganjurkan sukan antara agensi..iaitu melibatkan semua2 agensi yg berada dibawah naungan KPDNKK..diantaranya..Myipo,SSM,SKM,MKM,PNS,Bank Rakyat n KPDNKK sdiri..so semuanya ade 7 team yang..n ofkos la dorang antar pasukan terbaik utk agensi masing2...mmg pun..aku tgk..hebat sangat2...naik seram gak nak lawan dgn team yg terrer2 nie..aku mewakili KPDNKK utk sukan netball..n bermain diposisi Wing Defense(WD)...ni lah 1st tem aku duk kat posisi tue setelah berkurun lame duk kat posisi Wing Attack(WA)..apepun demi pasukan..aku sanggup deberi ape saje posisi..asalkan tidak posisi Centre(C)..tak sanggup mak....!!hahaha..

Pasukan aku terpaksa bertemu 3 pasukan utk ke peringkat separuh akhir..dan kami telah berjaya memenangi ketiga-tiga perlawanan tu..syok wo...bukan sikit2 kitorang kalahkan dorang..berkampung2 wo...dengan SSM kitorang menang 12-5,dengan Myipo menang 13-7 n dgn MKM kitorang menang 12-2..muahaha..terer tak kitorang..terer kan...mase kat semifinal..we all jumpe dgn team bank rakyat..dasat gak dorang nie..gaya tu ade..tp last2 kalah jugak dgn team aku..12-6 kitorang makan team dorang..petang tu plak mase final..kitorang jumpe SKM..team nie agak dasat..dorang men mmg cantik la..ade strategi..n cekap...tp malangnya dorang kalah jugak dgn kitorang...16-4 itorang bg kat team dorang suh bawak balik ke SKM..hehehe..so..utk netball,team KPDNKK lah juaranya..selain drpada tu..game2 yg lain yg ade smlm ialah Futsal lelaki dan wanita,badminton,bola sepak padang dan volleyball..n dari 6 game yg dipertandingkan..KPDNKK merangkul 4 kejuaraan..iaitu Johan Futsal Lelaki dan Wanita,Johan Netball, Johan Bola Tampar..utk badminton team kitorang dapat Naib Johan...utk bola sepak padang..dah melungkup awal2 lagik..n utk Johan Keseluruhan..dimenangi oleh...jeng!jeng!jeng!..team KPDNKK la..team aku..hahaha...sonok..sonok...so ni jelah cite aku utk aktiviti aku smlm..penat pun tak abes lagi.badan pun sakit2....smlm aku n hubby meraikan kemenangan dgn makan diluar..



Sekian sari berita penting...till then..chiowwww..

3 comments:

  1. huh...dah lame tak bersukan ni.mau semput n pitam

    ReplyDelete
  2. tahniah tahniah kpdnkk hehe.

    sori, smlm something came up, kenduri kan, terus balik.

    tahniah ye!

    ReplyDelete
  3. ::Syima::
    -syukur la aku tak sempat semput n pitam..
    hahaha...almaklumlah..STAR le katakan..huhuhu


    ::Akiss::
    -time kasih..xpe Kiss..akak dah taw pasal tahlil nenek / atuk akiss tue..takpe..dahulukan yg penting..dorang bising gak memule sbb xde photographer..tp akak dah bitau Akiss blik kg ade tahlil..so dorang senyap je la..

    ReplyDelete