Pengikut Setia

Friday, 28 August 2009

Akhirnya tercapai jugak...

Hye all..semekom..arini dah ari ke 7 kte  puasa...n aku masih lagi bertahan..mujur aku belum alah ape2..juz quite ngantuk n pening2 jer...yelah..baru 6th weeks ala-ala 6th sense kan..hehehe..bercerita pasal buke pose smlm..aku rase sejak dari awal pose..aku tak berkesempatan lagik nak buke pose kat luar..mmg aku yg masak kat umah..tp yg simple2 je lah..sbb hubby aku jenis yg simple n makan ape saje..n die paling tak ske masak bermacam2 jenis lauk serentak..die kate nanti tak taw nak makan mane satu n takut membazir memandangkan we all juz tinggal bertiga je kat umah..(+adik aku)..so..utk buke pose semalam..aku mmg tingin sgt nak makan ayam masak gulai lemak..apelagik..smlm wlupun aku smpi umah lambat(dlm kul 6 gitu)..tp aku sempatlah jugak masak lauk yg aku nak makan tue..mule2..pening jugak..sbb tgk dalam peti ais..santan xde la plak..last2..rajinnye pasal..aku gune susu cair jer...utk gantikan santan..well ni la hasilnyer..pastu aku goreng sket telo dadar, hiris2 timun(my hubby pebret dishes)..n beberapa ketul kurma..++ air sirap(air sirap mmg antara air yg paling sedap di bulan puase)..takut gak la tak sedap lak gulai lemak yg aku masak tu..dah la buh susu..pastu takleh nak rase2..sbb pose..mujur hubby kate.."sedap la wak..terrer awak masak.."..nak jaga ati aku la kot..tp bile aku rase sdiri..mmg ok la jugak..secukup rase..hahaha..smpi hubby aku 3 kali tambah nasik mase buke..n lepas die balik terawih pun die repeat lagik 2 kali..sedap la tue kot..ahakssss...akhirnya dapat jugak aku makan ayam masak gulai lemak..yg mmg aku tinggin nak makan sejak pose ari kedua lagik..tp telah digantikan dgn ayam masak kicap..huhuhu...

2 comments:

  1. msti sedap ni kak jue masak..
    sampi bertambah2 ha ur hubby makan..
    pe lg kak jue..tepek la resepinye..hehehe

    ReplyDelete
  2. haha..nak tepek resepi??...hehehe..malu le sue..sedap pun di tekak hubby akak jer..org len tentu ade resepi masing2 kan..hehehe...tak yah kut tepek resepi akak..wat malu..hehehe

    ReplyDelete