Pengikut Setia

Monday, 10 August 2009

Ade sesape bley explain??

weh..2-3 arini...perut aku sakit sgt2...nak-nak kat bawah perut..rase cam tegang ajer..sakit seyhhhh..bukannye sakit nak ter'berak'..(sori bahasa agak menjijikkan)..sbb bile aku g toilet..sakit tu ilang plak..tp rase macam..erm...camne ekk nak cakap..rase sakit la..nak berdiri pun kene slow2..takut urat bawah perut tu putus..tegang ya'amat ..pastu asik nak terkucil..padahal minum takde la byk sgt....sblm nie tak penah pun rase camni..ke sbb 2-3 arini aku jd si kuat makan yg tegar??..makan tak henggat keliling...kejap2 makan..kejap2 melantak..rosak diet aku taw..mood aku..cambiase jer..hepi je manjang..(kecuali insiden pagi td..)..xdelak terganggu gugat..(chewah..ayat )..cume kes sakit dibawah perut nie..takleh tahan lorrr..nak kate aku nak piyed...lambat lagi..slalunya tanda2 nak piyed aku akan datang 3-4 hari sblm piyed tu terjun keluar dari tempatnyer..tp xdelah rase sengal2 n sakit sebegini..(di ulang..chewah..ayat..)..ade tak sape2 leh tolong explain..?? kot2 la korang penah alami benda yg same..tolong aku weyhhh....kasik explain sket sebab musabab n kemungkinan2 yg berkaitan dgn sakit perut aku nie..n tolong kasik petua cari nak kurangkan kesakitan tu skali..ok..

10 comments:

  1. kak jue..
    better akak pg wat medic checkup..myb ad gud news kot..org kate..org pegnen nih mmg asyik2 nk terkencing je..ataupn akak mkan bnda yg sejuk kot..urat angin smua kua..jgan urat kentut kua suda...apa pn..slamat bercheck up yo..

    ReplyDelete
  2. awk dh dtg period ke?klu lum setahu sy awk pregnant..sblm sy pregnant sy sakit cam tu gak..

    ReplyDelete
  3. salam..

    waaahhh...dah nak dpat baby neh...tanda2 dah tuu..hikhik

    ReplyDelete
  4. ::Cekgu Amy::
    -wah..pandai2 je kan..mane de nak dapat bb..sakit bese2 je kut tue..tp kalo betol2 ade..doa2kan lah..hehehe

    ReplyDelete
  5. PREGNANT KOT.....
    SAKIT KAT ARI2 2....

    ReplyDelete
  6. pregnant kot.....
    skit kat ari2 n mcm nk kencing 2 mcm petnant jer

    ReplyDelete
  7. isk3..pelik ni..
    xkan pegnent kot..
    kak jue g clinic cepat!!!

    ReplyDelete
  8. try check dulu....buat pregnancy tes...manatau kn... kalu x jugak..mybe sengugut nk period kot...atau jangkitan kuman speti air kncing kotor,,rsenye blh skit gk kat ari2.

    ReplyDelete
  9. time kite period ade rasa tuh..

    ReplyDelete
  10. ::Syima Syaz::
    -yg menjadik persoalannyer..piyed lambat sgt lagik...takkan awal btol tande2 piyed tu dtg..risau kalo2 gejala kencing kotor ari tu dah mule menular jer...sakit buah pinggang tue....tak sanggup wooo..

    ReplyDelete