Pengikut Setia

Friday, 24 July 2009

Peace No War!!!

salam olls...today idup aku kembali tenang...setenang air di kali..(chewaahh)..tp ingat ye u olls ..jgn disangka air yg tenang tu takde boyerr..hakhakhak..syukurlah..fikiran aku yg berserabut serabat smlm..smpi nak putus urat otak aku ni dibuatnya..kini dah kembali pulih..dah kembali +ve ..hopefully utk slama-lamanya..Aminn..tengs jugak utk kawan2 ku yg sudi berkongsi cerita n memberikan kata2 nasihat n motivasi padaku..jasa korang takkan pernah aku lupekan smpi bile2.. Smlm aku hampir2 melancarkan perang dgn my hubby ( pd yg mengikuti kisah aku smlm..taw la citenye camana..pada yg x taw..sile abaikan..oke)..aku smlm dah umpama org Palestin yg kembali bersemangat utk menyerang balik terhadap Pengganas Israel..(sesuwai kah??..hentam je le..)..aku tembak dan terus tembak laki aku dgn pelbagai soalan...sakit betul ati aku time tu..My hubby pade mulenya membalas la jugak..tp akhirnya..he surrender..i know y..die tahu bini die ni pe'el cemane...nak2 smlm 23hb..musim bulan mengambang..(my due date was 24hb n it's TODAY ) mmg la mood aku len macam..n emosi ku terganggu..kene lak dgn kes2 camnie..mmg la aku ngamuk..lgpun die tahu salah die..n die dah pun ngaku salah..he said..Die hanya ade aku n akan sayang aku selepas statusnyer bertukar menjadi suami aku...hal ttg pompuan tu adalah kisah silam die..n kini dorang hanye kawan...die jugak dah terangkan sgala-galanya dari A sampai Z..n aku pun terima seadanya meskipun ade sesetengahnye aku kurang mo percaya...hikhikhik..sorry dear..aku mmg jenis susah nak percayakan org...termasuklah diri mu ,wahai suami..

kpd suamiku:- demi utk menjernihkan kembali keadaan yg keruh..aku bersedia terima segala alasanmu itu..dah aku harap perkara sebegini tak berulang lagik..inilah pertama dan terakhir..n ketahuilah olehmu bahawa..aku juga sgt2 sayangkan kamu..

Jue & Amer

3 comments:

  1. ek kak jue xmo la gado2...kak jue jgn mara2 eh...biasa la 2 asam garam rumah tangga...cemburu tu tanda sayang...

    ReplyDelete
  2. la...knp sampai mcm tu jue...seb bek da ok blik...semoga kalian berbahagia utk selamanya...jgn perang2 da ekk..

    ReplyDelete
  3. Hye Jue, rumah tangga mmg mcm ni & lelaki mmg cam tue.They will take it for granted in any such things, but kita yg slalunya amik serious hal itu. And u must still alert apa saja yg u rasa weird, don't trust men.
    I penah mrajuk ngan my hubby 3 days no talk. Tapi dia cam tak rasa apa2, the reason is I call dia from 2pm until 5pm no answer. U know what I feel that time, everything (manalahtaukan anything happen) Tapi..... once kitorg dah ok, dia tanya I kenapa I merajuk sgt2 nih. Then, I inform him but u want to know apa dia cakap (Laaa.... sayang, itupun u nak merajuk ke? Sensitive lah)
    Huh... mens don't know women!

    ReplyDelete