Pengikut Setia

Friday, 10 July 2009

Grooming & SelfCare

N3 aku kali ttg Grooming...n benda yg paling aku nak tekankan kat sini ialah ttg make over...a.k.a mekap..korang yg pompuan2 sume mesti ske mekap kan..???mane ade pompuan yg takmo kelihatan cantik...btol tak..??ade yg ske natural looks,,ade yg ske gorgeous looks n ade yg ske adorable looks..tp bg aku..aku ske simple but nice looks..
kalo nak taw..aku nie mmg minat mekap..bab conteng2 muke ni mmg hobi aku..kalo ade ape2 function dlm famili..aku akan offer diri aku utk mekap org..aku takde la pandai sgt mekap..ekceli xde basic pun..hahaha..men conteng jer..dulu penah la skali g kelas grooming anjuran Giordano Boutique..mase tu aku keje kat Giordano..semua staff digalakkan amik kelas grooming..free je..so..aku g la..bley la kalo nak mekap sket2..

Brand mekap yg paling serasi dgn kulit aku lak..kebanyakannyer..brand MAC ,mcm eye shadow,blusher,eye liner n brow liner....n penah jugak aku gune CD..Christian Dior..tp utk compact powder jer..harganye mahal sgt so..xde la slalu aku nak beli kan..bygkan compact powder je dah rm190..kecik jer..cume ade 2 layer..maw tercirit kalo nak beli..skali skala oke la kan..

As Foundation lak aku slalu gune SAFI Balkis..dah bertahun aku pakai..n belum terfikir utk tukar..n same goes to akunye pencuci muke..pun aku gune brand Safi Balkis..sgt2 memuaskan hati.Tp yg aku sgt pelik dgn diri aku nie..aku tak ske pakai lipstick..even lips liner pun aku tak pakai..slalunye aku hanya akan gune LipIce jer..tu pun..kadang terlupe nak pakai..mekap punyer mekap..tp lipstick tak pakai..nampak mcm tak sempurna je kan mekap aku tu..tp nak wat camne dah habit..lagipun bibir aku nie allergic terhadap lipstick..tak kire la brand mahal or cheap2..mesti tak tahan..die akan jadik gatal n bengkak2..dats y la aku elakkan memakai lipstick..

Sekadar Selingan:-
Bab mandian lak..aku ske pakai J&J Shower Cream..kadang2..aku gune Shokubutsu..sabun mandi aku gune brand Lifebuoy kaler Merah..whole famili aku ske gune sabun tu..bau die wangi n rase segar sgt2..ttg syampu lak..aku gunekan Rejoice Rich..n sumtimes Sunsilk Pati Limau Nipis...n kekadang aku ske gak gune syampu kelapa dan orked..hahaha..

About de roll on deodorant n body spray, aku guna brand Rexona n Nivea White..Perfume..skang nie aku gune One Drop Perfume..senang..semua jenis wangian aku leh dapat dalam satu pack..tp kalo tanye bab perfume kegemaran...aku suke brand Escada Rockin' Rio For Women n Cool Water by Daviddoff..

Losyen badan, kaki n tangan..aku jarang gune,..tp slalunye aku pakai J&J n Nivea jer...ape lagik ekkk..tu je la kowt kalo nak cerita ttg barang2 yg aku gune utk grooming n selfcare...mcmne dgn korang..???meh la share dgn aku...

5 comments:

  1. bibir dah merah x pe danya..comelll gitu..
    akak skrg ni je pndai nk melaram..mase bujang2 dulu x de la sgt..terbalik kot!
    baru skrg pndai nk bermaskara2 bagai..haha..tp seb baek la kulit muka akak ni jenis yg x de masalah..so bole pakai ape saje jenis pencuci muka kecuali pencuci jamban..huhuhu..brg makeup pun x la mahel sgt..ikut badget..

    ReplyDelete
  2. jue...
    kalu jue pakai basic templet,zuris tau lah nk ajar
    copy paste nie dlm html jue tu:

    body {
    background-image: url(letak url gambar yg jue nk wat background);
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: center center;
    background-attachment: fixed;

    apa2 ym zuris ek
    :)

    ReplyDelete
  3. hehe...aku pun ske mekap2 nih..tp aku x reti mekap owang...cume skali je aku kene make over kan org nye muke..seb bek ok..hahaha...

    nnt aku citer pasal grooming n selfcare utk diri aku ekk...klu aku curik2 idea ko..jgn marah laks ekk

    ReplyDelete
  4. haha..ko tu mmg da cantik..putih melepak..huhu

    nnt aku share psl aku ekk..tp klu aku curik skit2 idea ko ok kan..hehe

    ReplyDelete
  5. xde hal..amik jer idea aku yg tak seberapa tu nard..aku tak kesah..hehehe

    ReplyDelete