Pengikut Setia

Friday, 27 March 2009

Kenali Daku

Entry aku kali nie berkisar ttg maksud nama ku..selalunya..satu nama..ade maksud yg tersendiri..kali nie aku nak huraikan maksud nama aku mengikut susunan abjadnya pulak...positif atau negatif maksud namaku ini..tak menjadi masalah..yg penting...korang dpt mengenali diri aku serba sedikit n begitu jugak utk aku kenal diri aku sdiri...insyaAllah....jadik..mari kite TERJAH!!!!

Z

~Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.
(yer..rase2 nya ni memang pangai aku..aku memang friendly n slalunye aku akan mulekan dgn senyuman..bile owang tu bagi feedback n sapa aku dulu..barulah aku mulakan bicara..begitulah slalunya..cume bab menonjolkan diri tue aku kurang pasti...)

U
~ Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai
(ni pun agak same dgn pangai aku...aku memang ske straight to the point...tak ske susahkan owang..tp aku cukup tak ske owang kritik aku melampau2..aku nie lil bit sensitif...n aku memang agak gugup kalo cakap dpn owang ramai..nak2 wat public speaking..maw tkencing..ayat aku sure2 berterabur..hahaha )


N

~ Baik hati dan rapi dalam berpakaian. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri.
( yang nie pun same....aku ni fussy ttg kebersihan..n sume kawan2 aku ckp aku nie baik hati..memang ske tolong org2 yg memerlukan tanpa pikirkan balasan..nak balas..balas la..xde...aku oke jer...n memang aku ni penyedih..cepat menangis...n kadang2 tak konpiden dgn kemampuan diri..kadang2 la...)

I
~ Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.
( ha..yg nie slalu jugak aku buat..aku suke pendam masalah sowang2..sbb tu kalo aku ade prob pun owang takkan taw...aku nie memang susah nak percaya kat owang...n agak cemburu melihat kebahagiaan owang n kejayaan owang lain..n aku try to be better then them...as i've said..aku ni memang senang menangis..)

T
~Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.
( wah3..yg nie dah terbukti dgn pengalaman aku jadik pengawas skolah selama 5 tahun berturut2 sejak dari form 1 hingga form 5..aku ske buat sumting ikut aturan...tak suke berkhayal bukan2 n xleh duk diam..n memang pun..yang last nie memang betol..aku kalo wat salah..memang tak reti nak sorok..riak muka nampak sgt..)

A
~ Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.
(wah..memang tepatla huraian2 nie...aku memang murah dgn senyum...n memang sgt2 peramah...tak caya...tanye diri korang sdiri..betol ke tak betol aku nie peramah..??btol ke tak btol...??n aku memang ske bergaul...pasal bijak dan cerdas tu..aku..No Komen...sbb aku blaja stakat Diploma in Civil Engineering jer..pasal kelemahanku tue..kan aku ade ckp td..aku memang sensitif sket...n sbnrnya agak baran..kalo aku marah...memang aku ske cakap2 pedas kasi orang terasa punyer...nasib la sape yg kene tue..kene hamburan bahasa beracun dari aku...tak caya??tanyelah pada org2 yg penah kene...insaf terus dorang nak cari pasal dgn aku...siyess....!!..tp aku hambur skali kat situ jer la...sok-sok aku dah oke..aku bie marah kejap jer...macam incredible hulk la..mase ngamuk die tuka kaler ijau..bile abes ngamuk..die tuka kaler kulit coklet la balik..hahaha..)


so...kenalilah aku seadanya aku...Selamat Berkenalan!!!

4 comments:

  1. dik, kasik font besar sikit.
    akak ko ni dah tua, mata mmg sah2 rabun tau
    juling bijik mata akak baca nyer

    ReplyDelete
  2. wah..agak menarikk jugak topik shis ni...tp nk tanya *sambil angkat tangan* mana dpt maksud huruf2 tu eh? gyena pn nk jugak lew

    ReplyDelete