Pengikut Setia

Tuesday, 16 December 2008

Mayday...From Dat Guy

Nampak x wajah aku yg agak ceria arini..Ceria x???hehehe..aku agak ceria arini sbbnya..esok aku dah start outstation...my last day kat opis.....

Pepagi aku dah sampai..Si Ct arini masuk lambat sbb die g spital..checkup..si Fana plak..x jadi balik dari Penang smlm becoz ade jb yg nak dibuat...so..pepagi yg syahdu nie..hanya aku sorang je lah yang ade..seperti bese..sampai2 jer..aku trus amik hp n msg kak Faris..

Msg aku : Akak..makan x?

K.Faris x reply tp die kol aku..katanye..."aku tgh antar anak sdara aku kat JPM ni..nak makn tunggu aku.."

Aku jawab : Oke,nanti akak dah masuk opis..roger..ok...

so...aku pun rilex2 la kat opis sementara tunggu sparing partner aku tu sampai utk g makan bersama2..sempat la jugak aku jenguk blog n frenster aku..n publish beberapa entry yg ada kat bawah2 nie...tak lama lepas tu aku tdgr bunyik air melimpah kat dalam drawer aku...owh..bunyik msg kat hp aku upenyer..ahakss..aku pun terus g tgk msg tue...

Masg dari K. Faris : Aku ada briefing kul 8.30pg nie..xdapat nak g makan...

Hurm...hampess..aku dah lapor nie..tp xpelah..dah akak Faris ade hal..so

aku pun reply balik: ok, xpe .....hehehe!...

Aku mencari akal lagik utk ajak sape2 utk g makan dgn aku...malas lak nak g sorang2...so aku tingat kat Yanie..cepat jer aku taip msg kat die..

Msg aku : wei..makan x??

lame gak la aku tunggu die jawab..kang kalo aku give up n turun cafe g tapaw..minah tu bls ajak makan kat luar plak..so aku pun tunggu la sekejap...tak lama pastu...bunyik air melimpah lagik dalam poket baju kurung aku..nyaris tak basah..huhuhu..dapat msg dari Yanie..

yanie kate : aku dah kuar g court KL..

cilakossssss...sorang2 la nampakye aku bekpes arini...n disebabkan pewut rase lapar tahap gaban..aku pun turun kat cafe bawah utk tapaw...

Ramai org kat cafe tem2 camnie..mase nak beli air tue...terserempak dgn En U..alamak..MAYDAY!!..MAYDAY!!..aku tak bape suke nak terserempak dgn die nie..die nie tak abes2 nak sakat a.k.a melucah dgn aku...ekceli ada la 1 aritu dsebabkan malas nak layan lucah mamat tue..aku cakap la kat die yg aku nak kawen dah 20hb nie..saje jer malas nak layan...sbb slalu sgt kol ajak g makan la karoke la..ape la..bile aku dah bgtaw nak kawen..xde la die nak ajak aku..padahal yg nak kawen on 20hb nie..sepupu aku lain tok nenek..nak taw sape..sape lagik...MAWI la..hahaha..

Mr U: aii nedd....jadik ka?( dlm bahase utara die tua la..)

Aku : mestilah jadik ( aku dah taw soklan ape yg die maksudkan..)

Mr U: dah g ngurut ka btoikan ape yg patut....(die dah mule dah..)

Aku: Tak yah...dah mantain dah....

Mr U: ish mane bulih lagu tu..g la wat ape2 patut..nak bagi tahan 2-3 jam..( waklew...!!.)

Aku: takpe la abg U**...lagipun laki sy lepas kawen ni trus fly ke Dubai..so simpan dlu la hasrat2 yg ade tu...

Mr U: uisshh...rugi la camtu...

Aku: xpe abg U**..sabar tu separuh dari Iman...dah tentu2 kawen..tak yah nak gelojoh...(selamba aku jawab n sambil tersenyum..aku blah dari situ g ke kaunter bayaran..)


hurm..ape la lelaki ni kan..xde ke benda lain dalam otak dorang..ingat kawin nie semata2 nak TUT ke....pale otak dorang berjambul..aku kan pe weii..aku x bape ske nak melucah2 ni...lagipun x manis org pompuan melucah..len la kalo yg x taw segan..n terlalu open minded n outspoken nak bercakap ttg nie..

setel bayar aku trus naik atas makan....

** nasib baik la aku xde kat opis start esok smpi 24hb..so bleh la aku "kencing"die kate aku dah start cuti kawen sok..ahahaha...n to Mr U...cukup2 lah melucah....g surau berzikir lagik bagus....

No comments:

Post a Comment