Pengikut Setia

Monday, 7 March 2011

Potluck At Wetland Putrajaya


Cerita yang dinanti2kan oleh seluruh umat manusia di mukabumi..
ececece..intro entry macam best sgtttttt..
padahal citenyer .. nan adooooo jer..ekekeke
ekceli kali nie aku nak bercerita ttg acara Potluck yg berlansung semalam *6/3/11..
potluck nie kami wat secara kecil-kecilan *kunun
di Pusat Rekreasi Air Wetland Putrajaya
majlis nie sempena meraikan percutian 3bln tanpa gaji Pn. Ann Ilias
dan juge sempena nak sambut besday 3 org anak2 blogger *termasuk anak aku..
yang smbut besday dalam bulan March nie..
selain dari Alif.. Mika(Anak Nano), Dani (anak Ana) dan Mya(anak Yun *xdpt join)
pun sambut besday on March juga..

*

*
aku antara yg terlewat hadir..
perancangan majlis bermula pada 10pg..
tetapi memandangkan aku kene menjemput sahabat ku
yg datang dari jauh nun dari Pahang..
maka aku pun leyh declare aku pun dtg dari jauh jugak la kan..ahaha~
so.. x salahkan kalo aku smpi lambat..kekeke
ekceli pg tue aku datang bersama Na.. pastu singgah kedai kek..
beli kek besday..n then terpaksa patah balik ke rumah..
amik tikar yg tertinggal..*ntah ape aku pikir ntah smpi lupe bagai..
so.. gdokgdekgdokgdek.. kul 11 baru kami tibe ke destinasi..
takde lah lambat sgt ..kan.. sbb mase kami smpi..
puan organizer (Nurul) pun belum muncul2..
so.. kire halal lah lewat sejam tu kan.. ahakssss..

*

*

sampai2 jer.. duk rest dalam 10 minit..*anak tido la plak kan.
kami pun start menyusun atur segala makanan yg dibawa..
diatas meja yang tersedia..



hah.. gambar kat atas nie adalah gambar makanan yg masing2 bawa..
*aku punyer yg apam somel kalerful tue..somel kan..??
ade macam2 menu.. nie belum termasuk yg Nurul punyer..
pizza si xeaa lagik.*dorang smpi lambat..gambar tak sempat snap.. sowiii ;)
bayangkanlah camna kami ramai-ramai menghabiskan semua nie..??
bayangkan.. bayangkan..!!


*

*

Julia memberikan senyuman paling manis

*

*

ni lak gambar sesi bersuai kenal antara anak masing2..
*dlm gambar : yaya+auf , Lylie +anaknye(lupe tanye nama)


*

*

nie mase majlis baru2 nak bermula..
masing2 segan nak makan.. so dah segan punye pasal..
amik makanan wat2 suap kat mulut anak dulu lah..
mak bapak kaver segan dulu..
padahal masing2 dah lapar.. kan..kan.. :)


*

*

tara.... santekkk tak kek besday??
utk 3 org baby yg sambut 1st year besday bulan nie..
susun name ikut turn..
Mika - 04.03.2011, Dani - 11.03.2011 & Alif 15.03.2011




acara memotong kek..

Alif eksaited sgt potong kek smpi nampak pusat tue.. ahaha~


Acara Wajib setiap kali berjumpa
ape lagi kalo bukan berphotogedikssss..
yok kawan2.. 1,2,3... gedikssss~ ahahaha~
moment yg pasti sukar utk dilupakan..

lagikkkkkk....!!

dan lagikkkkk!!


3 hot momma... Xeaa, Ana & Nurul
* Alif disisi Mama Ana..
dapat gak Ana melepaskan rindu pada Dani..
*dani xde smlm.. die ade kat kampung..
so mamanya lah wakil potong kek utk Dani..

3 of us....

Alif sibuk duk tgk2 Mama Ana die..
berkenan sungguh...nak2 tgk muncung Mama Ana die tue..hehehe

my lil' sunshine... Alif Rayyan Rafiqi.. will turn to 1 on 15th Mac 2011



pic anak kawan2... ade gak yang tak sempat nak curik2 snap..

potong kek time....
yeayyyyyyyyy!!
*
*

Sonok sgt dapat jumpe kawan2..
ade yg aku dah penah jumpe mcm Ann *dah tentu2 berjiran,kan..
Evyn, Ana, Nurul, Ena, Julia, Yaya & Na
dan ade jgk yg baru 1st time jumpe cam Fad, Xeaa, Mira & Lylie
pasni kite jumpe lagik yer kawan2..






** hope pasni kalo ade event/majlis camni
nak ajak lebih ramai lagik kawan2
the more the merrier aite..
tp memandangkan ini majlis org..
n aku nie sbg salah seorang jemputan jer..
maka datang sbg jemputan lah kan..
apepun... sangat seronok dapat berkumpul dgn kawan2..
makan2.. gossip2..
tak kenal maka tak cinta..
bile dah kenal..maka byklah ceritanya..
kan..kan.. :)

15 comments:

  1. huwaaa...i like..i like..=)

    mmg aku tggu2 je sape update cepat. hehe. aku da bace miera punye version. ni ko nyer lak. beshh =D

    aku upload gambo anak2 je dulu. penat tggu nk upload yg lain2. hehe. petang sket aku publish yg cerita tulisan punye =p

    overall, terbaekkk!! =D

    ReplyDelete
  2. dpt gok mu shoot muncung si kudik tu ehh,
    akux prasan pun smlm ,
    tegur asek masam jek ankd ara tu sorg, hehehe kerekk oh mcm maknye,

    :)

    ReplyDelete
  3. argh tension sbb xdpt tgk gambo. dpt baca n komen saje. cpt la balik. nak tgk gambar!!! hahahaha!

    ReplyDelete
  4. itu dia update dari jue senyum sokmo. hehehe.

    ReplyDelete
  5. alif dengan senyuman manis itu
    naurah tak habis2 muncung itik die ye ;)

    ReplyDelete
  6. hihihi bila la nak kenal jue...nano...sharena..hihi tak pe tak pe..next program

    ReplyDelete
  7. *membaca dalam suka tapi ada duka

    takpe..lain kali ada
    kita jumpa di lain masa
    lagi ramai lagi bagus

    *harap2 genting akan menjadik dan meriah. kita tggu la keputusan hujung minggu nanti ye

    ReplyDelete
  8. owh yeahh.. version jue pulak.

    siyes, bergenang air mata baca yg part dani takde tu dan tgk gambar aliff..

    tapi korang mmg bestlah! ade program lagi, jgn lupa daku ya...:)

    ReplyDelete
  9. jue...name ank lylie alya sofea..hihihihih...ti kite xchange link eh..selalu bace blog jue dari blog kwn2 lain je...smlm nk tegur sgt segan juga..i pemalu....

    ReplyDelete
  10. Lylie ::
    sowi smlm lupe nak tanye name anak lylie..pastu xsempat nak terjah blog lylie lak tue..
    xpe..pasni pasti akan terjah..:)
    lah,kenapa nak segan2 dgn jue.. jue same je dgn lylie.. blogger biase2 jer.. pasni kite slalu keep in touch k..

    Ana ::
    jue pun terasa kesedihan Ana bile anak xde disisi .. takpe Ana.. anak kawan2 lain same cam anak ana jugak.. mmg xkan same dgn Dani.. tp masih ade untuk lepaskan rindu ana pada Dani.. apepun sonok duk lepak2 n borak ngan ana n kawan lain smlm.. sgt2 best cam dah kenal lame.. :)

    Dayu ::
    jue bharap gak dapat jumpe dayu smlm.. tp xde rezeki.. smpi ke abis acara jue duk tanye2.. mane Dayu nie.. cadang nak laga2 pipi.. claim balik yg tak sempat buat kat Mydin tempohari.. tp xde peluang.. xpe.. next time will do dat again n again.. :)

    Elly ::
    nnt kite jumpe k.. nak jumpe jue anytime jer.. set je mase dgn kawan2 lain.. insyaAllah akan berusaha menghadirikan diri..jue pun teringin nak jumpe Elly n Isya :)

    Zuris ::
    hahah.. alif beselah.. like ibu like son lah.. ibunye kan kuat senyum.. berjangkit ke die.. asyik senyum ajer die..Naurah tu.. hanya yg pakar je leyh snap muncung itik die tue.. kekeke~

    Na ::
    bukan senang nak dapat gambar muncung Naurah tue.. tp aku dapat.. yesss!!!..

    Fad ::
    hahaha.. Fad pun dah perasan yg aii ni murah dgn senyuman.. kan..kan.. smpi anakku si Alif pun dah terikut2 duk senyum sokmo.. :)

    Ena ::
    sile publish cepat sket entry anda sbb tak sabar nak terjah.. buh skali gambo Naurah pakai gaun baru tu yer.. ;)

    ReplyDelete
  11. pantas sungguh la korang planning..gath lg..adoi..membaca dgn jeles sbb asik xdpt nk jumpa

    ReplyDelete
  12. yeah!!!best2..nnt buatlah lagi ye jue..:) apa2pun daku kekenyangan...apam jue sedap la...huhuhu ingat x da inti..hihihih...ohhh...nampak nya en amir n en kay sudah bermesra..pasni ajak jumpa mesti nohal kan..hahha

    jue daku dikategori dlm dah jumpa or belum jumpa?huhuh ke jmpa dlm mmpi..hehehhe

    ReplyDelete
  13. evyn::
    patutlah aku kire2 cam tak cukup sorang..name evyn lupe buh.. jap aku edit balik..
    hahaha.. sowi evyn .. ;)

    ReplyDelete
  14. sampai ati tak snap pic pizza ai. penat ai buat tawwwww.

    neway, nice knowing u, Jue
    :)

    p/s : apam jue mmg shedappppp :p

    ReplyDelete
  15. tak dapat rasa semua makanan sebab sibuk kejar raina

    ReplyDelete