Pengikut Setia

Wednesday, 9 March 2011

Need More Collagen

semenjak dah menginjak usia ke 3 series nie...
kulit muka dah semakin tak anjal lagik..
dah semakin tak gebu... :(
ade saje pimple yg duk rajin timbul2 kat kulit muke nie..
kulit pun terasa kasar dah cam jalan tar je dah..
adesss... baru 3 series dah cam gini..
kalo 4,5,6,7 series..**kalo masih sempat nak cecah usia tue lah..
ntah camanalah gamaknye rupe bentuk kulit muka aku nie..
lately nie.. jerawat mmg sgt rajin singgah..
kalo dulu tem2 bulan mengambang jer die datang..
skang nie asal dan je.. susah ati betol
.
.
kat Kiss tue ade sebijik jerawat..
sakit dowhhh!
.
.
aku nie bukan lah jenis yg menjaga kulit muka sgt..
pakai facial cleanser pun brand2 cap ayam jer..
aku dari dulu duk rajin pakai Safi Balqis..
tp skang nie cam tak berkesan jer..
adakah kerana dah lanjut usia,..
maka keanjalan kulit semakin berkurangan..
harus rajin minum cocoa collagen pasni..
tgh berfikir utk cari sekotak.. *baru skang nk pikir..duhhhhh!!
skang nie pun minum vitagen nak vitagen collagen jer..
mahal lah sket kan.. tp disebabkan kesedaran sivik dh muncul..
mahal pun.. mahal lah..janji leyh cantik..
kalo dah tak cantik tue.. tak cantik jugak... telan lah ape pun kan..
tp aku tetap nak stat amik collagen..
bukan sbb nak jadik cantik cam Nasha Aziz pun..
cume nak jaga kulit aku yg dah semakin dinaiki jerawat..
jaga kulit jer.. tak cantik pun xpe..
i hate pimples... really hate it..
** nak kulit cantik..
nak badan cantik..
nak semuanya cantik..
asalkan ade duit..
sumenya leyh jadi..
pokok pangkalnye.. duittt..
kan.. :)

4 comments:

  1. jue..
    macam kena panggil kak jue je..lebih hormat kan..
    cerrr kak jue minum CCPP..cocoa collagen power plus..elok tau..org dok minum yg tu la..

    kak jue blja grafik ke?? comel2 la header..hehe

    ReplyDelete
  2. nak cantik jgk..safi balqis tak berkesan la kak.sebelum ni sy guna safi lagi teruk muka sy tau.

    ReplyDelete
  3. Ayu ::
    OMG! u called me kakak.. but sokey.. dah sepatutnya punnnnn kan.. ahaha.. ha'a ayu.. akak tgh nak try yg tu la.. jap g lunch nk g beli kat kedai jamu kt Alamanda.. :)..

    akak bukan study grafik.. tp mmg minat dgn design2 nie.. akak studen civil eng. jer ayu oii.. tp bab design mendesign nie mmg mina t lah.. :)


    Iza ::
    akak sejak dari zaman bujang smpi dah kawen n beranak ni mmg pakai safi balqis.. sblm nie oke jer.. mmg xde masalah.. tp sejak usia dah cecah 30 nie.. rase cam tak beri ape2 impak.. mebi sbb keanjalan kulit dah kurang.. dats y la kowt.. :)

    ReplyDelete
  4. hihihi betul betul betul.. kalau ada duit nak je p london tu..ermm jeles ngan orang yg badan lawa2 tu

    ReplyDelete