Pengikut Setia

Wednesday, 9 February 2011

Buat Magic~

Pepagi bute nie..
Mood nak mengarut datang mencurah-curah..
ekceli belum ade idea nak bercerita secara serius..
so ape kate kite kasik warm up
dgn same2 tgk magic yg aku nak buat nie...
**magic lah sgt weyhhhhhhh~
.
.
.
.
semalam lepas buh sedikit beras yg dh di blend
dan dah dibasuh dlm rice cooker
aku buh air 2 stgh kali ganda dari jumlah beras
pastu aku buh 3-4 ketul fishball kat dalam tue..
& then aku buh plak carrot, brokoli & kentang yg telah dicincang2 sepenuh hati..
pastu aku buh sket kiub tomyam *1st time teraiiii
n buh sdikit garam...
setelah 20 minit.. benda-benda tu jadik camni...
v
v

v
v

v

v

v
then aku tunggu lagik i5 minit gtu
nak bagi nasik tue kering sket...
lepas dah kering sket ramuan2 tue..
aku amik buh dalam blender..
lepas tue aku blend..
n blend..
n blend lagik smpi hancur yg tak berapa nak hancur..
aku masukkan balik dalam rice cooker..
nak tgk hasilnya...??
v
v
v
v
v
v
v
v
taraaaaaaa~
ni lah hasilnya sesudah di blend

aku reneh kan lagik dalam 10 minit

then baru aku off kan letrik..

ni lah makanan yg Alif bawak ke skool pg td..

Bubur Nasik Perisa Tomyam

MAGIC KAN???

kalah magic MAWI..

ngeeee~

** kes xde keje, so korang layankan aje lah..

lupa nak amik gambar bahan2 satu persatu..

sbb tak planning nak share kat sini dgn korang

^__^

3 comments:

  1. x pedas ke tomyam tue ehh? huhuh..

    kalo Naurah makan entah2 dah menjajar carik air..hahaha =p

    ReplyDelete
  2. erk. tak pedas ke bubuh kiub tomyam tu Jue?

    ReplyDelete
  3. Ena & Ann ::

    tak pedas lah.. jue dah try..rase jer macam tomuam tp xde pedas lansung.. lgpun jue buh 1/4 dari kiub tue..bukan buh sketul.. hehehe..arap2 alif leyh telan lah.. nie pes time try buh.. sok kalo die xleh makan.. kita tukar!!!! ;)

    ReplyDelete