Pengikut Setia

Tuesday, 18 January 2011

Resepi : Kek Batik




Kek Batik
Bahan
1 buku mentega
1 kg Biskut Merry (1 keping biskut merry dibelah – belah 4 / 6)
4 sudu Gula( ikut manis yg disukai )
Serbuk Koko secukupnya
1 tin Susu Pekat/cair
3 bijiTelur

Cara Membuat
Panaskan mentega didalam kuali, bila dah cair masukkan gula sampai cair lepas tu masukkan telur,Susu pekat / cair then masukkan serbuk koko dan milo kacau sampai naik bau sedap then masukkan biskut merry

Gaul sampai mesra.last sekali masukkan dalam bekas / loyang tekan – tekan sampai mampat dah suam / sejuk baru masukkan dlm peti ais.

Pastu leyh la potong2 dan makan.. :)

** buat pandai.. nak terangkan cemana nak buat tue yang lemah.
adesss..sengal btol kan..
camne nak jadik chef kalo cenggini.. haihhh..

6 comments:

  1. aku tunggu ko buh resepi cupcakes je nie kat blog ko tue..faster2.. before march aku kene hustler wat cupcakes.. :)

    ReplyDelete
  2. nurul suka kek batik pernah belajar dr adik. nurul ni tak berapa berbakat bab memasak. hehe

    ReplyDelete
  3. takpe..leyh pelan2 belajar..ngeee~
    wat kek batik nie senang sgt..jue pun men campak2 jer Nurul..
    nak wat tue ..pandai lah..
    tp nak kate sedap sgt tue..mimpilah.. ahahaha~..
    nie tgh nak belajar dgn Puan Yanie nak wat cupcakes lak.. untung2 leyh wat sendiri mase besday Alif bulan 3 nanti.. insyaAllah.. aminn..(kalo tak pandai2 jugak.. order je lah terus dari si Yanie ).. ;)

    ReplyDelete
  4. nyum. nyum. naik bau smpai kerumah. :p


    lama dah tak buat. even resepi cukup senang. nampak gambar ni terus rasa nk buat pulak.

    ReplyDelete
  5. buat Ann jgn tak wat..
    jue wat aritu pun sbb member kat opis mintak tolong watkan..
    next time kalo jue wat lagik jue sket bagi Ann rase..
    bukan lah sedap sgt pun.. hehehe..
    tp leyh la kalo nak makan.. :)

    ReplyDelete