Pengikut Setia

Tuesday, 4 January 2011

Hari Selasa yg cool..

Hari nie.. same seperti semalam..
aku bangun seawal yg mungkin..
nak menyiapkan barang2 Alif nak ke skool..
n didihkan porridge utk bekal Alif kat skool..
Arini Alif pun bangun seawal aku..
xcited agaknye nak ke skool jumpe kawan2..
smlm Alif tido awal.. ekceli aku try nak setting time tido die..
supaya nnt leyh bangun awal n bile smpi skool die leyh tido..
xdelah kene kurung kat playpen cam smlm..
gara2 teachernye takmo die g kaco bby lain yg sedang tido..
cian anak ibu kene kurung.. tp xpe..
as long as tak kene babap dgn teacher ..
as long as Alif tak mengamuk duk dalam playpen tu..
ibu ok jer.. ibu tak susah ati sgt..
ibu tahu Alif anak yg baik..
pagi td smpi2 kat opis.. aku bawak Alif nek punch kad dulu..
mendukung si debab mmg sangat menyakitkan pinggang..
tp ibu rase ibu dh agak tough utk dukung Alif.. so xde hal lah..
lepas punch kad baru aku antor Alif masuk skool..
aku takleh lame2 duk ngan Alif.. kang susah lak nak tinggal..
aku duk kejap jer .. bile tgk Alif dah ok utk ditinggalkan..
aku segera blah dari skool.. takmo nnt Alif sedar yg aku nak blah..
kang menangis lak hero aku tue.. but alhamdulillah.. everything ok..
naik2 atas terus g tempat perhimpunan sbb arini ade perhimpunan mingguan..
semangat lah nak attend sbb arini ade kek..
kek utk pegawai2 yg sambut besday on January..
& aku lah salah sorangnye.. sbb tu aku semangat.. kekeke..
lepas abes assembly.. terus amik kek se slice.. n berkumpul dgn kawan2..
makan sambil bersila kowt arini.. sgt bersopan kan..kan..
^__^


**arini takmo skodeng Alif kul 11..
takut jadik cam semalam.. menangis die nak ikut aku..
kene lak tem tu tem die nak tido..
die mengantuk..lagiklah sayu tgk ibu nak tinggalkan die..
kesian sungguh kt anak aku..
smpi aku pun sentap nak nangis same..
ayah Alif kate.. "ibu poyo!!!'
small my heart~

5 comments:

  1. Jue, thanks for the gift. Siap hantar ke rumah lagi.



    :)

    ReplyDelete
  2. welcome Ann..
    aritu kan kami dtg dgn tangan kosong.. husband Ann tak bitau yg jamuan tu utk besday party Alia.. tu yg relax je g tak bawak pape..
    mule@ jue ingat nak pos.. tp cam lambat jer..& posmen pun malas nak antor.. tu yg antor terus depan pintu.. kekeke..;)

    ReplyDelete
  3. sian alif kena masuk skool..
    tapi bagus la..aja dar kecik..
    tok ma da balik kampung ek..

    ReplyDelete
  4. esok time mummy aydan pulak berperang..haha

    ReplyDelete
  5. ::ayu::
    ha'a Alif dah masuk skool @ nursery bawah opis neyh.. Tok Ma die dah resign.. kekeke

    ::Nadya::
    hahaha.. kite tgk esok cemana keyh... smoga mama aydan bertabahlah.. ..ngee~

    ReplyDelete