Pengikut Setia

Monday, 24 January 2011

Cerita Hujung Minggu

Last sabtuday waz my 30th besday..
aku sefamili balik ke Ipoh as usual lah
dh mmg menjadi satu kemestian utk berada di sisi keluarga
disaat usiaku bertambah setiap tahun..
so far masih belum gagal utk pulang ke kg utk meraikan besday ku
di mase hadapan .. only God knows lah camne kan..
insyaAllah.. jika diizinkan Tuhan..
tahun depan pun aku masih jugak mahu meraikan besday di samping famili ku tercinta..

& on sabtu day tu jugak..

kami sekeluarga pegi menghadiri kenduri kawen di Malim Nawar..

ekceli kenduri tu melibatkan sanak saudara sebelah famili my abah..

mmg ramai yg aku jumpe kat sana.

tp sayang.. tak byk gambar yg dapat aku abadikan

sementelah kebijaksanaan aku suami isteri..

yg pulang ke kampung tanpa kamera kesayangan kami..

malah hadiah utk pengantin pun kami tinggalkan di Putrajaya..

( so pasni leyh lah rasmikan set gelas baru yg kalerful tue yer.. :) )

my son yg merasmikan pelamin ni sebelum diduduki pengantin baru..

dan paling best weekendku kali nie..
ialah bile dapat bertemu dgn salah seorang ahli blogger momma.
iaitu Pn. Zuris @ Mommy Kysha a.k.a Sharil Zuris di kediaman beliau..
ekceli dah banyak kali dah kami plan nak jumpa..
tp dah banyak kali jugaklah postponed disebabkan hal2 yg tak dapat dielakkan
& syukur alhamdulillah.. semalam dapat gak jumpe mommy si Kysha yg kecil molek orgnya..
kami dilayan dgn sgt mesra oleh Zuris & pasangannya Mr. Sharil..
& aku sgt terhibur melihat keletah anak dara mereka yg sgt comel dan aktif..
smpi mati akal anak teruna aku tgk anak dara sorang tue..
tak sangka si kecil yg selama ni aku tatap gambar dalam belog mommynya itu
seorang yg sgt aktif dan comellll... yg kaya dgn memek muke yg sungguh menghiburkan..
.. & yess!! Kysha mmg pandai wat muke nakal.. geram btol aku tgk..
smpi anak teruna aku yg sblm nie terkenal dgn lasaknye..
jadik pemalu n behave secara tiba-tiba..
K.. now kite layan gambar yg sempat aku snap melalui hp bb aku..
(kamera tak bawak.. so kualiti gambar "yang ado" je lah yer.. )

Zuris & Sharil yg sgt nice & friendly orgnya..

mommy zuris tgh melayan karenah hero & heroin kecil..

/me dgn Alif & Kysha

ayah Alif pun sempat bergambar dgn Kysha..
** ayah Alif kate kalo Alif seberat Kysha..
bjalan sehari suntuk smbil dukung anak pun oke
sbb Kysha nie jauh lebih ringan
berbanding dgn anak teruna kami ..
nak dukung lame2 pun steady jer..
(almaklumlah kami dah terbiasa
dukung si hantap sorang tue..
so bile dapat dukung baby yg ringan..
rase steady lahkan..)

** nie dah tak sabar nak jumpe dgn blogger2 lain
pada gath on 13th Febuari nnt..
mesti lagi happening bile dah ramai2 kan..
^_____*

2 comments:

  1. bestkan dpt jumpa kawan maya?. hopefully 13th ni dapat jumpa lebih ramai lagi. :D

    ReplyDelete
  2. sronok gak jumpa jue,amir dan alif :)
    hahaa...malu eden.anak dara sorang tu ngalahkan alif lak.alif yg behave.ish ishhh...
    jue ngan amir dah biasa angkat alif.tup2 angkat kysha,mmg terasa sgtlah ek.
    kalau kitorang,angkat kysha lama2 sakit pinggang oo.untung gak kysha ringan ek ;P

    ReplyDelete