Pengikut Setia

Friday, 7 August 2009

Aku Gerammmm!!

Kali ni aku nak cite..bukan nak buke pekung didada..(dadaku Gebu okek!!)..tp n share cite kenapa aku membebel diz mownink..pg td mood nak cite tu xde..skang aku nak cite la..bersemangat nie..camni citenyer..pagi tadi..aku bangun2 terus aku masuk bilik air, mandi n bersihkan diri..tu la rutin seharian aku on weekdays...lepas je abes mandi..aku pun bukak la lemari baju aku..alamak..byk baju xde la..sume baru basuh semalam..tak sempat kering lagik..yg ade.. sumenye yg nak kene bergosok..aku malas..salah aku sbb aku yg malas..so..nak cepat punyer keje..aku g la masuk bilik my sista..aku bukak lemari die..aku tgk byk sungguh baju aku ade dalam tu..belek punyer belek..aku terbekenan kat salah satu baju dalam tu..n ofkos dat baju not mine..baju kurung tu milik adik aku..aku pun dgn selamba terus amik n cakap kat adik aku..

"dik aku pinjam pakai baju nie ekk??"

..n dgn tak semena2 ..lepas je die dgr aku cakap nak pinjam..die terus bangun n menjerit..

"long..jgn la amik baju tue..aku takmo share baju tu dgn sape2...aku syg baju tue..!!"

..mak aihh..punye lah kedekut..kalo takmo bagi tu satu hal la..siap jerit2 kat aku lak..aku ni mmg pantang sket bile org jerit2 kat aku..aku pun malas nak cakap byk terus campak je baju tu kat die..hati aku jadik panas..adik aku dah pandai kurang hajar dah nie..dah taktaw respek n dah tak kenal dgn sape die bercakap..aku tak kisah sgt kalo die tak bagi pinjam baju tu..tp apesal lak nak jerit2 ...kan..???aku terus je melangkah masuk bilik aku balik..hubby aku pun terpinga-pinga tgk muke aku menyinga pagi2..mulut aku mule la membebel..tak puas ati..jgn tanye la ape yg aku bebelkan..konpom xde sape pun bleh tahan..siyesly..dlm bab2 camni aku mmg very outspoken..aku rase cam tercabar..aku kakak ke die kakak..??lepas je aku dah bersiap2..aku pg bilik die balik..aku cakap..

"kalo rase barang2 kamu tak bleh di usik..so jgnlah suke2 nak usik2 barang2 org lain ye dik..aku tak ske..kalo kamu rase barang2 kau tu kamu syg nak bagi org pakai..kamu ingat sket yg xde benda dalam umah ni yg aku tak sayang...aku bukan nak berkira..tp ape yg kamu buat pagi nie mmg aku takleh nak terima..tak bagi pinjam takpe..tp jgn la smpi nak tinggikan suara..aku ni sape..??"

..amik kau..kene sebijik dgn aku...aku mmg bukan sorang kakak yg garang sbnrnya..aku sgt2 syg adik beradik aku..aku akan share everything yg aku ade dgn dorang...tak penah nak berkira wlupun secalit..tp adik aku yg sorang nie..mmg cukup mencabar kewibawaan aku..dah la kedekut..kuat mengadu..mmg pantang betul la aku pompuan mulut lembik camtu..n seperti yg aku jangkakan..belum sempat ape2 lagi..hal aku marahkan die pagi tadi smpi ke telinga mama aku..mama aku pun ape lagik..koling2 la aku tanyekan hal tu..aku selamba gak la menjawab..

"ma, u know u anak dara bongsu tu cemanakan..takleh nak ditegor..tegor sket mulelah..jue mls nak panjang2 cite..ma nak percaya cakap die..terpulang lah.."..

mama aku pun ekceli dah paham sgt dgn pangai anak dara die yg sorang tue..seb bek la mama tak salahkan aku..sbb mama taw..adik aku yg sorang tu mmg pangai taik idung masin n sanggup bergaduh smata2 nak jaga benda2 die..arrrgghh..untung tangan aku tak smpai ke muke kamu mase ko jerit2 kat aku td..kalo tidak..maw senget sblh pipi ko tu..aku ni masih bley dikatakan waras lagik..taw tak dik..!!..my hubby senyap jer..die mmg jenis tak masuk campur bab2 camni..cume die cakap kat aku..

"dah la wak..sabar je la..budak2 baru nak naik.."

..kenapa dgn budak2 baru nak naik???..hebat sgtkah smpi takleh nak dimarah2 ditegor2..eyhh aku dulu umor sebaya die jgn harap la nak jerit2 kat mama aku..mau makan penerajang..die ni untung byk la belum merasa pelempang mama aku..nak2 anak bongsu..naik sheikh la..manyak cantikk..skjp td die sms aku..

"along, sori adik tak berniat nak kurang ajar dgn along..sori again.."

.wah kaw..bukan main senang ucapkan sori..sori2 nek lori la babe...seb bek la akak ko ni baik lembut ati..jenis tak ske nak panjang2 cite punyer..lepas nie try la jerit2 lagi kat aku..aku bukan stakat akan bagi ceramah forum perdana je..aku siap bagi kelas karate tekwando sume bagai..ade bran???.cube2 lah...

4 comments:

  1. hehee..garang jugak akak ni eh.,.

    aina pn smtimes mmg hangin gak ngan adik..salu gak kurang ajar,,hurm

    ReplyDelete
  2. hehee..garang jugak akak ni eh.,.

    aina pn smtimes mmg hangin gak ngan adik..salu gak kurang ajar,,hurm

    ReplyDelete
  3. xada adik...xtau nak marah kat sapa. selalu marah kat kucing jek..

    xde kakak jugak..xpernah rasa kene marah ngan kakak...

    ReplyDelete
  4. huhu..teringin nak kene marah dgn akak..meh sini..bitau je bile, mase dan tempatnyer..haahaha..

    ReplyDelete